buna ziua ce pot face daca daca am avut cim pe perioada determinata si mi-sa prelungit dar fara stirea si semnatura mea?specific ca in dreptul angajatului la semnatura apare o semnatura facuta de patron sau administratorul firmei
Orice persoana fizica sau juridica isi poate instala un sistem de supraveghere video. Anumite categorii de persoane juridice sunt obligate prin lege sa-si protejeze bunurile, valorile, personalul si chiar clientii/colaboratorii cu un astfel de sistem de securitate (vezi Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si HG 1010 / 2004 - norme metodologice).
Orice angajator poate opta pentru instalarea unor camere video pentru supravegherea salariatilor. Este legal si avantajos din foarte multe puncte de vedere.
In schimb, pentru instalarea unui microfon destinat ascultarii si inregistrarii discutiilor (in cadrul unei societati / institutii) este nevoie de acordul salariatilor.
Cazul Copland vs. Marea Britanie, decis de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) pe data de 3 Aprilie 2007, aduce in prim-plan controversata problema a monitorizarii angajatilor la locul de munca, inclusiv in ceea ce priveste Internet-ul si stabileste un precedent ce poate fi folosit si de instantele romanesti.
va multumesc pentru rabdare dar vroiam sa stiu ce pot face acum daca angajatorul alaturi de un avocat imi impune sa-mi dau demisia avand aceea proba audio si spunandumi ca imi va desface cm pe motiv de indisciplina imi cer scuze pentru insistenta mea dar va dati seama ca am ramas fara un loc de munca si la ceea cemi spune angajatorul si fara somaj
II putet spune angajatorului dvs , ca veti face plangere penala pentru contrafacerea semnaturii pe acele acte ...
De asemenea, angajatorul nu va poate obliga sa va dati demisia ... in caz contrar, acesta poate fi declarata nula de catre instanta de judecata ca urmare a vicierii consimtamantului dvs ....
De asemenea, nu va poate desface disciplinar c.i.m. fara a fi efectuata cercetarea disciplinara prealabila a dvs ... altfel, decizia de concediere este lovita de nulitate absoluta.
Nu m-ati plictisit cu problema dvs ... eu sper sa gasiti o rezolvare amiabila la angajator ..daca nu doreste sa va mai aiba ca salariat , poate va ajuta sa beneficiati de somaj , astfel incat pentru o perioada de timp sa aveti garantat un venit ...