avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cetatenii straini pot avea functii intr-un partid ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cetatenii straini pot avea functii intr-un partid politic?

Buna ziua. Un cetetean strain dar cu domiciliul in Romania poate fi ales intr-o functie de decizie intr-un partid politic ? Multimesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:53, 15 Ianuarie 2012
Poate fi ales
Nu.

In OUG nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata in 2008, la Art. 4 - Obligatiile strainilor scrie ca strainii nu pot organiza sau finanta pe teritoriul Romaniei partide politice ori alte organizatii sau grupari similare acestora si nici nu pot face parte din acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul juridic al strainilor IoanaStan IoanaStan Am si eu o dilema juridica.Ce raspuns as putea da urmatoarei situatii? \\"Sunt cetatean iranian, am venit in Romania in vacanta; ce regim juridic mi se ... (vezi toată discuția)
Prelungirea sederii unui cetatean jordanian DReka DReka Tocmai a terminat o colaborare artistica cu un papusar din Jordania. Domnul a coordonat workshopuri la Caritas - Miercurea Ciuc si la Asociatia Down Mures. Am ... (vezi toată discuția)
Permis de munca in romania teo111 teo111 O societate romana cumpara din China o linie de productie pentru o fabrica de peleti iar societatea chineza vrea sa trimita un inginer pentru 6-12 luni in ... (vezi toată discuția)