avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua vreau sa-mi spuneti cum procedez ca sa divortez,avem un copil de 5 ani unde trebuie sa merg la judecatorie sau la primarie si ce acte am nevoie multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 21:37, 15 Ianuarie 2012
1. certificatul de căsătorie în original ;
2. copii după actele de identitate ale sotilor;
3. Copie certificat nastere copii
4. adeverinţă cu venitul realizat
5. alte dovezi in cazul in care doriti dovedirea culpei
6. dovada achitarea taxei de timbru si timbru judiciar

Cel mai bine este sa mergeti la un avocat.
va multumesc pt adeverinta de venit ,pot duce cuponul de somer ?achitarea de timbru unde se face la judecatorie?
In ce priveste adeverinta de venit, in functie de aceasta se va stabili valoarea pensiei de întreţinere datorate minorului,puteti depune cuponul.
Taxa de timbru , in valoare de 39 lei ,se plateste la taxe si impozite.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
ContSters234567, utilizator
eu as vrea sa ramana fata cu mine pt ca eu sunt mama si sunt la mine acasa ,el este un alcoolic violent .taxa la primarie ?si actele la judecatorie?e bine asa?
Deoarece aveti un copil, divortul constatat de ofiterul de stare civila nu este posibil. Insa, daca divortul se face prin buna intelegere, puteti sa va adresati notarului public sau instantei de judecata. Daca nu puteti ajunge la un acord cu sotul dumneavoastra, trebuie sa va adresati instantei.
Taxele judiciare de timbru se achita la unitatea administrativ-teritoriala in raza careia aveti domiciliul.
In conditiile in care sunteti in somaj, este util sa stiti ca, puteti solicita acordarea ajutorului public judiciar (OUG 51/2008).
Va sugerez, pentru beneficiul copilului dumneavoastra, sa incercati un divort prin acord, la care puteti ajunge fie singuri, fie prin mediere (OUG 51/2008 se aplica si in cazul in care apelati la un mediator).
Va doresc o zi linistita :)

Alte discuții în legătură

Divorțăm cu acord de mediere. sunt studentă fără venit, iar copilul are domiciliul la mine, cum pot recupera partea din cheltuielile de judecată achitate de mine? RoxanaMarria RoxanaMarria Bună ziua! Am decis împreună cu fostul soț să divorțăm la mediator, am depus actele la judecătoria S4, iar o săptămână mai târziu, am depus și ... (vezi toată discuția)
Divort IRINA38 IRINA38 Buna ziua, sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi ... (vezi toată discuția)
Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)