avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii-prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

datorii-prescriptie

an cat timp se prescrie o datorie fata de o banca daca esti persoana fizica
Termenul de prescriptie este de 3 ani, daca creditorul nu ia nici o masura pentru recuperarea debitului
Pai si de exemplu ce masuri ar putea sa ia? in acesti 3 ani?
Sa trimita o simpla notificare sau sa inceapa executarea silita
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
GRESIT! Simpla notificare, nu intrerupe prescrierea. Cererea de executare, somatia de plata trimisa in fata unei instante judecatoresti, intrerupe prescriptia. ....Cu placere.:)
Pai pana la urma care ar fi?
Ca si mie mi se pare logic ca degeaba iti trimit ei niste simple notificari (scrisori - le gasesti in cutia postala) dar daca nu ia masuri in instanta atunci trimit degeaba aceste notificari.
Daca iti trimit cate o scrisoare si te anunta ca ai de plat la fiecare 2 ani si 11 luni inseamna ca ca nu se mai prescrie niciodata nu?
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
marius_tudora, utilizator

Alte discuții în legătură

Lntreruperea prescriptiei/punerea in intarziere razvan22 razvan22 potrivit noului cod de procedura civila intreruperea prescriptiei este pusa in intarziere in cazul in care firma de recuperare trimite notificari/somatii?am o ... (vezi toată discuția)
Legea prescriptiei de credite neachitate,sa modificat in 2011? ionutfeli ionutfeli va salut pe toti oamenii binevoitori din forum.as dorii sa intreb daca legea priviind prescriptia unui credit catre o banca privata neachitat integral si ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)