avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datorii-prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

datorii-prescriptie

an cat timp se prescrie o datorie fata de o banca daca esti persoana fizica
depinde si de pasii facuti de dumneavoastra in urma notificarii. dupa ce ati primit notificarea vi s-au trans cumva si bani din cont chiar si partial? ati facut contestatie la aceasta notificare sau v-ati aprat in altfel. Sau ati contestat acea retragere a banilor. ! ca procedura dupa care executa executorii bancari bazandu-se stric pe actele semnate si executand si in lipsa unei hotarari judecatoresti, titlul executoriu fiind doar contractele dvs cu banca in baza clauzelor de titlu executoriu pe care le contin pot fi interpretate de judecatori astfel incat o simpla retragere din contul dumneavoastra de catre aceeasi banca care v-a acordat creditul sa fie considerata act de executare si sa intrerupa prescrisptia. dar si dumneavoastra veti putea contesta aceste acte de executare si solcita sa se constate prescriptia dreptului de a mai executa ca si consecinta. Asa este termenul general valabil este de 3 ani. pentru modul in care se calculeaza aceste termene vedeti condul de procedura civila.
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntreruperea prescriptiei/punerea in intarziere razvan22 razvan22 potrivit noului cod de procedura civila intreruperea prescriptiei este pusa in intarziere in cazul in care firma de recuperare trimite notificari/somatii?am o ... (vezi toată discuția)
Legea prescriptiei de credite neachitate,sa modificat in 2011? ionutfeli ionutfeli va salut pe toti oamenii binevoitori din forum.as dorii sa intreb daca legea priviind prescriptia unui credit catre o banca privata neachitat integral si ... (vezi toată discuția)
Intreruperea termenului de prescriptie cristianus cristianus Vreau sa va intreb, din cate stiu eu si s-ar putea sa ma insel, printr-o notificare scrisa catre o soc. com. care trebuie sa ne achite o diferenta de pe o ... (vezi toată discuția)