avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinare

As dori sa stiu dc pot sa solicit in intampinare toata averea in schimbul unei sume de bani si obligatia sa nu o dau afara din casa?Este vb de un proces cu mama mea un apartament in buc si unu la tara.Daca nu avem carte funciara se poate desfasura prima infatisare?Mentionez ca in citatie scrie ca ea sa se pezinte cu extras din carte funciara!
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
dana_jeje, utilizator
Cel mai recent răspuns: dana_jeje , utilizator 19:52, 15 Ianuarie 2012
Probabil este vorba de o dezbatere a succesiunii pe calea unei actiuni in instanta.

Daca asa este, dvs. puteti solicita instantei numai cota legala de mostenire, daca nu a existat un testament.

Mama dvs. are si ea o cota legala din mostenire si pe care nu puteti sa i-o luati, daca bunurile respective constituie bunuri comune dobandite in timpul casatoriei cu tatal dvs.
DA !E vb de o mestenire!Ea a m-a dat in judecata ptr. ca vrea sa -i se atribuie apartamentul din bucuresti ea unde ea are 3 sferturi ea avad resedinta la tara unde eu am 3 sferturi!casa de la tara e o mostenire a tatalui meu!pot sa o obtin?
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
dana_jeje, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune DepResurseUmane DepResurseUmane In urma decesului tatalui, mama a dezbatut mostenirea numai a unei parti din avere, si anume a apartamentului (mie mi se cuvin 2/8). Casa de la tara nu a ... (vezi toată discuția)
Succesiune neefectuata seph0ra seph0ra Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: tatal meu a murit in urma cu 8 ani. Mama si-a gasit pe altcineva care s-a mutat in apartamentul ei si al tatalui. ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament deținut 50%/50% împreuna cu tatăl meu, care cu ani în urmă a făcut un testament în favoarea unei rude. Îl putem vinde fără riscuri ulterioare? DonaB DonaB Buna ziua, Detin impreuna cu tatal meu (in varsta de 87 ani) un apartament in Buc. (50%-50%). Dreptul de proprietate l-am dobandit in urma succesiunii dupa ... (vezi toată discuția)