avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Sustinator tert
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Sustinator tert

Buna ziua.
Pentru a indeplini criteriile de calificare cu privire la capacitatea economica si financiara (media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani), o societate doreste sa apeleze la un sustinator tert, in conditiile art. 186 din OUG 34/2006. Cerinta se refera la cifra de afaceri globala si nu cea din domeniul de activitate. In acest caz societatea sustinatoare trebuie sa aiba obiectul de activitate acelasi cu obiectul contractului sau nu conteaza obiectul de activitate?
Sustinatorul trebuie sa depuna si el toate documentele de calificare? Daca da trebuie sa le prezinte si pe cele referitoare la capacitatea tehnica si/sau profesionala, avand in vedere faptul ca in OUG 34/2006 se face referirare doar la faptul ca acesta nu trebuie să se afle în situaţia care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raglub , utilizator 21:39, 15 Ianuarie 2012
Tertul sustinator financiar trebuie sa asigure intreaga cifra de afaceri globala, nu conteaza obiectul de activitate al acestuia.
Sustinatorul trebuie sa depuna cele 2 formulare: angajamentul si declaratia ce face referire la faptul ca acesta nu se afla în situaţia care determină excluderea din procedura de atribuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustinator tert -imm teodor82 teodor82 Buna ziua. Pentru a indeplini criteriile de calificare cu privire la capacitatea economica si financiara (media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani), o ... (vezi toată discuția)
Bilant negativ la licitatie c_mariana c_mariana Bună ziua! Dacă în documentaţia de atribuire se solicită prezentarea bilanţului contabil, fără a preciza ca acesta să fie pozitiv, o firmă care ... (vezi toată discuția)
Sustinere tehnica tert Geom1 Geom1 Inca am o nelamurire asupra ce inseamna, cf. art. 190/OUG 34 \\"Capacitatea tehnică şi profesională a ofertantului/candidatului poate fi susţinută, pentru ... (vezi toată discuția)