avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Sustinator tert -IMM
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Sustinator tert -IMM

Buna ziua.
Pentru a indeplini criteriile de calificare cu privire la capacitatea economica si financiara (media cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani), o societate doreste sa apeleze la un sustinator tert, in conditiile art. 186 din OUG 34/2006.
Ofertantul care doreste sa apeleze la sustinerea financiara este IMM.
Intrebarea este daca sustinatorul tert fiind si el IMM poate sa asigure cifra de afaceri solicitata in criteriile de calificare impartita la 2, conform facilitatilor de care beneficiaza IMM-urile?
Sau in acest caz de sustinator tert pentru un ofertant, nu se aplica criteriul de reducere la jumatate a cifrei de afaceri solicitate?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 23:24, 2 Iulie 2012
Sustinatorul trebuie sa dovedeasca, capacitatea de a inlocui ofertantul(care este IMM) referitor la criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantul (50%).
Ca urmare, indiferent ca este IMM sau nu, sustinatorul trebuie sa indeplineasca 50% din criterii, datorita faptului ca ofertantul este IMM.
Acesta este punctul de vedere exprimat de ANRMAP.
pai nu trebuie sa ajungi in final la 25% din ""criterii""
ofertantul fiind imm are dreptul la reducerea cu 50%. daca apeleaza la sustinerea unui tert capacitatea totalul de indeplinit trebuie sa fie 50% din criterii. o usurare poate fi faptul ca capacitatiile celor 2 sa cati terti vor fi se cumuleaza si adunate trebuie sa dea 50%


OUG 34/2006 la zi
ART. 190
(1) Capacitatea tehnica si profesionala a ofertantului/candidatului poate fi sustinuta, pentru indeplinirea unui contract, si de o alta persoana, indiferent de natura relatiilor juridice existente intre ofertant/candidat si persoana respectiva.
(2) In cazul in care ofertantul/candidatul isi demonstreaza capacitatea tehnica si profesionala invocand si sustinerea acordata, in conformitate cu prevederile alin. (1), de catre o alta persoana, atunci acesta are obligatia de a dovedi sustinerea de care beneficiaza, de regula, prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective, incheiat in forma autentica, prin care aceasta confirma faptul ca va pune la dispozitia candidatului/ofertantului resursele tehnice si profesionale invocate. Persoana care asigura sustinerea tehnica si profesionala nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 si ale art. 181 lit. a), c^1) si d).

(3) Atunci cand un grup de operatori economici depune oferta/candidatura comuna, capacitatea tehnica si profesionala se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. In cazul in care grupul beneficiaza de sustinerea tehnica si profesionala a unei/unor terte persoane, capacitatea tehnica si profesionala se demonstreaza in conditiile prevazute la alin. (2).
Buna ziua,

Imi puteti indica unde anume pot regasi punctul de vedere al ANRMAP? Am mare nevoie de acesta si bineinteles cat mai urgent. Va multumesc!
cifra de afaceri trebui asigurata in intregime de tert, nu se poate cumula. aceeasi discutie ca in cazul experientei. rezulta din anexa 1 la ordin 509

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert sustinator financiar ContSters179234 ContSters179234 Avand in vedere Ordinul 509/14.11.2011 privind formularea criteriilor de calificare si selectie, Anexa nr. 2, sustinerea situatiei economice si financiare, ... (vezi toată discuția)
Referitor: achizitii publice - sustinator crenguta1963 crenguta1963 In ce forma trebuie prezentat un document de catre un ofertant in cadrul unei proceduri de achizitie publica, astfel incat sa fie in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferta neagumarius neagumarius Buna ziua. Ma intereseaza urmatorul aspect: am un srl si doresc sa particip la o cerere de oferta, pentru un contract de servicii. In fisa de date este ... (vezi toată discuția)