avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 392
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 392

am nevoie de o lamurire si anume:
- sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO)
- inregistrat in R.O.I., inregistrat in scop de TVA pt. prestari servicii intracomunitare conf.art.153.1 din cod fiscal, (am primit un cod fiscal cu RO.... pe care il folosesc pt tarile din U.E.)
pana in 25.02.2012 trebuie comunicata decl.392 A / B.
INTREBARE : eu la care ma incadrez A sau B?
multumesc
Cel mai recent răspuns: lias , utilizator 10:36, 28 Februarie 2012
Da, depuneti decl 392A
imi puteti, explica va rog.
392 A se aplica daca esti inregistrat in scop de TVA intracomunitar ?(pe facturi trec TVA 0, sunt scutit)
inregistrat in scop de TVA inseamna:
- inregistrat in tara conf.153, adica normal (platesti TVA )
-inregistrat in scop de TVA pt tari din UE conf.153.1
multumesc
Interventie moderator:

Va rog nu mai deschideti topicuri noi ca raspuns la subiectul deschis initial. In acest fel incalcati Regulamentul de postare al mesajelor in forum. Am sa mut raspunsul aici si voi sterge topicul deschis de Dvs.
Multumesc pentru intelegere.


jandor61 a scris:
Data post: Luni, 16 Ianuarie 2012, 16:16
Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ...." se completeaza de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii, respectiv inferioara sumei de 119.000 lei.
Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul...." se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.
Nu exista inregistrare in scop de TVA intracomunitar !
Esti inregistrat in scop de TVA.

buna ziua,

daca am emis in 2011 atat facturi in UE (cu codul RO) cat si facturi in cu CUI-ul primit initial la inregistrarea PFA, se depune tot 392A? In acest caz se insumeaza si facturile emise pentru UE si cele emise in tara?

multumes!
Pt postarile initiale: in cazul in care pfa nu este inreg in scopuri de tva cf art 153, nu trebuie sa depuna 392A ci 392B.

Pt lucluc: daca sinteti inreg in scopuri de tva cf art 153.1 depuneti 392B. Daca sinteti inregistrat cf art 153, depuneti 392A.

Sectiunea "Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:"
Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA .

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)