Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
(e neinregistrat in scopuri de pfa).
am o nelamurire:la puncul IV din declaratie se trec valorile adunate ale tuturor prestarilor(in cazul nostru tot ce a incasat din lucrarile efectuate,total luat din jurnalul de vanzari)
sa inteleg ca rezultatele din declaratia asta vor fi aceleasi cu cele ce vom declara in declaratia 200?
multumesc mult pt.lamuriri!sa inteleg ca trebuie atat listata cat si salvata pe cd tot din acel program(l-am gasit!!) si depusa atat pe hartie cat si pe cd,adica nu completez de mana formularul dupa ce l-am printat sa zicem in alt format,nu?
cornelia radoi a scris:
(e neinregistrat in scopuri de pfa).
Cred ca ati vrut sa scrieti TVA.:sorry:
am o nelamurire:la puncul IV din declaratie se trec valorile adunate ale tuturor prestarilor(in cazul nostru tot ce a incasat din lucrarile efectuate,total luat din jurnalul de vanzari)
La punctul 4 nu se trec valorile incasate, pentru ca acestea se trec in RJIP, nu faceti confuzie intre aceste doua registre.
Pentru completarea declaratiei 392 B:
1 – Sectiunea “Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:”
Randul 1 – Coloana “Valoare” se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in “Jurnalul pentru vanzari”, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana “Valoare” se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in “Jurnalul pentru vanzari”, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA .
2 – Sectiunea “Achizitii de la:”
Randul 1 – Coloana “Valoare” se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in “Jurnalul pentru cumparari”, pentru achizitii efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana “TVA” se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in “Jurnalul pentru cumparari”, pentru achizitiile efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana “Valoare” se completeaza baza de impozitare inscrisa in “Jurnalul pentru cumparari”, pentru achizitii efectuate de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana “TVA” nu se completeaza.
sa inteleg ca rezultatele din declaratia asta vor fi aceleasi cu cele ce vom declara in declaratia 200?
Declaratia 392B este o declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii ale peroanelor neinregistrate in scopuri de TVA.
In declaratia 200 se inscriu veniturile realizate in Romania .
[ link extern ] /