avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratie 392
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratie 392

Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in contabilitate in 419. Asadar la sf. anului 2009 CA=0.

Cum este corect sa completez declaratia...cu 0 considerand ca avansul facturat nu este o livrare sau o prestare de servicii?
sau sa declar suma acelei facturi emise? si CA=0.:(

Va rog mult sa ma ajutati!!!!:sorry:
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 00:03, 14 Februarie 2010
De ce s-a emis numai fact. de avans?
Instructiuni pentru completarea Declaratiei 392

A. Platitori de TVA

SECTIUNEA "CIFRA DE AFACERI"
Se inscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare care trebuie sa fie inferioara sumei de 10.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.

SECTIUNEA "LIVRARI DE BUNURI SI PRESTARI DE SERVICII CATRE:"
Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri, prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari" , pentru livrarile de bunuri, prestarile de servicii efectuate catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA.

Deci vedeti ce sume aveti trecute in jurnalul de vanzari.

B. Neplatitori de TVA

SECTIUNEA "CIFRA DE AFACERI"
Se inscrie cifra de afaceri realizata la finele anului de raportare care trebuie sa fie cuprinsa intre 10.000 euro si 35.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.
SECTIUNEA "LIVRARI DE BUNURI ªI PRESTARI DE SERVICII CATRE:"

Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru vanzari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA .

SECTIUNEA "ACHIZITII DE LA:"

Randul 1 – Coloana "Valoare" se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru achizitii efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana "TVA" se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare pentru achizitiile efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana "Valoare" se completeaza baza de impozitare inscrisa in "Jurnalul pentru cumparari", completat potrivit modelului in vigoare in anul de raportare, pentru achizitii efectuate de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 - Coloana "TVA" nu se completeaza.

Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
S-a emis doar factura de avans aferenta unui antecontract de vanzare - cumparare a unui apartament care inca nu este finalizat. Va fi finalizat in 2010 cand se va factura valoarea totala a apartamentului si storno avans.
DANA LAURA a scris:

S-a emis doar factura de avans aferenta unui antecontract de vanzare - cumparare a unui apartament care inca nu este finalizat. Va fi finalizat in 2010 cand se va factura valoarea totala a apartamentului si storno avans.


Pentru 392A, adica platitori de tva,-- daca deschideti declaratia veti vedea in dreapta sus ca scrie cu rosu= "atentie 392A se raporteaza si pentru cifra de afaceri zero"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b iamaiama2 iamaiama2 Buna ziua! Am o Intreprindere Familiala cu activitatea principala Comert cu amanuntul in magazine nespecializate,cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 anaf mariana_marian1778 mariana_marian1778 Buna seara.Imi poate spune cineva ce contine declaratia 392 pe care trebuie s-o depuna PFA-urile la fisc pana in 25 februarie? Cifra de afaceri,prestari de ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri la pfa suciugeorgeta suciugeorgeta in decl.392 trebuie trecuta cifra de afaceri....care este aceasta in conditiile in care sunt la norma de venit,neplatitor tva,am avut incasari de 930 si plati ... (vezi toată discuția)