avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare Casco-daune neplatite
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare Casco-daune neplatite

Buna ziua!
Cer parerea D-voastra in urmatoarea situatie:
In toamna anului 2010 sotul meu a facut accident de masina, masina fiind pe firma proprie, si avand Casco la Allianz Tiriac. In accident a fost implicata si o alta masina, dar sotul a fost scos vinovat de catre politie, acest lucru fiind trecut si in procesul verbal.
Ajungand la firma de asigurari, o saptamana a trecut cu completarea dosarului, toata lumea fiind foarte amabila, ne sunau si de doua ori pe zi. Service-ul autorizat a constatat ca masina este dauna totala. La sfarsitul saptamanii ne spun ca singurul lucru care trebuie rezolvat este sa platim ultima rata casco, care avea scadenta cu o saptamana dupa accident, si dosarul este complet.
Am platit 900 lei in acea zi, si am asteptat sa ne sune. Dupa cateva zile de ``liniste`` din partea lor, sotul a sunat la doamna care se ocupa de cazul nostru, si nici nu raspundea, nici nu ne suna inapoi. Iar a trecut o saptamana si s-a dus sotul la firma si dupa un scandal i-a raspuns doamna, ca ii era rusine sa raspunda la telefon pt ca nu avea nici o informatie de la Bucuresti in legatura cu dosarul nostru.
Intre timp noi am inchiriat o masina pt ca nu aveam cu ce sa facem aprovizionarea magazinului. Asa au trecut inca doua saptamani, dupa care a venit informatia ca trebuie sa vina expertul sa faca si el constatarile. Expertul a venit sa vada masina iarasi peste 2 saptamani, si dupa constatari au urmat iarasi cateva saptamani de liniste. La sediul Allianz tot ziceau ca Bucurestiul nu da raspuns, la bucuresti ziceau ca expertul nu le-a trimis inca constatarile si asa mai departe dadeau vina unii pe altii. Dupa doua luni de la accident am reparat masina pe cont propriu, si am trimis o scrisoare prin avocat sa ne comunice situatia dosarului. A urmat o asteptare de o saptamana si a venit raspunsul ca dupa constatarile lor accidentul nu se putea intampla in circumstatele descrise.
Si cu asta gata, n-au platit nici noua si n-au platit nici celuilat sofer(caci aveam si RCA de la ei). Am trimis o noua scrisoare prin avocat sa vina la discutii, dar au refuzat si acest lucru.
Ar trebui sa-i dam in judecata, dar deocamdata situatia financiara nu ne-a permis acest lucru, fiindca ne-am dat toti banii pe reparatii.
Totusi ne gandim, chiar cu imprumut sa-i dam in judecata, ce sanse credeti ca avem? Si conteaza daca ii dam in judecata ca a trecut mai mult de un an de la accident?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: amelania , utilizator 09:11, 18 Ianuarie 2012
Actionati in judecata, solicitati plata facturii de reparatie(se va plati in limita sumei asigurate la data accidentului) precum si cheltuielile de judecata, iar functie de prevederile conditiilor de asigurare, -alte pretentii/penalitati (avocatul stie).
Termenul de prescriptie nu a fost depasit.
Aveti sanse intrucat asigurarile sunt stabilite astfel: RCA raspunde pentru masina avariata care nu are culpa in producerea accidentului iar sotul dvs deja apare vinovat. Firma de asigurari nu poate contesta procesul verbal emis de autoritatile statlui. Nu are competenta.
In cadrul unui litigiu puteti cere si obtine atat pagubele pentru dauna totala, cheltuilei facute pentru tegiversarea solutionarii - adica resituirea baniilor de catre societatea de asigurari si cheltuieli judecata. Intr-adevar ei reusec sa mai traga de timp, dar puteti solicita si dobanzi intarziere.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca allianz - termen depasit exxelar exxelar In 02.08.2009 am fost implicat intr-un accident rutier, s-a rezolvat pe cale amiabila la sediul Allianz (unde vinovatul are RCA). Am fost notificat telefonic ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
In caz de accident rutier unde s-a primit dauna totala Christiyna Christiyna buna ziua, as vrea sa ma indrumati, daca se poate ce trebe sa fac in cazul unui accident in care masina tatalui meu a fost lovita . El fiind persoana fizica ... (vezi toată discuția)