avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura

Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza incalzirea intr-o scara de bloc daca o parte din proprietari au facut modificari in sensul ca si-au montat calorifere de ultima generatie .Mentionez faptul ca 6 din cei 10 proprietari au facut aceste modificari .Consider ca au fost facute modificari la suprafata echivalenta termic, citind in Legea 230/2007 am ajuns la concluzia ca trebuie sa plateasca fiecare dupa noile suprafete echivalente termic calculate de specialist autorizat .Va rog sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 21:40, 4 Februarie 2012
Presupun ca daca ati pus aceasta intrebare, nu aveti repartitoare. Este adevarat?
Adevarat, nu sunt si nici nu au fost repartitoare montate pe scara ( toti 10 proprietari)
In cazul acesta trebuie sa apelati la o persoana specializata, fizica sau juridica, care sa stie sa calculeze suprafata echivalent termica si sa refaca cota-parte indiviza pentru calculul caldurii la toate apartamentele.
Intr-adevar modificarea corpurilor de incalzit inseamna si modificarea consumului, deci si a cotei-parti indivize.

Suma cotelor-parte indivize trebuie sa fie 100%.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
elga50, moderator
Solicitati documentatia tehnica a caloriferelor noi montate.

Cereti modelul tipul si dimensiunile de calorifer de la proprietari. Puteti cauta in Ordinul M.T.C.T. nr. 941/2002 – Ghid privind determinarea suprafetei echivalente termic a corpurilor de incalzire GP 067-02. Elaborat: INCERC.
Ghidul prevede principalele modele si tipuri de corpuri de incalzire utilizate in cladiri de locuit, social-administrative si similare acestora in Romania şi stabileste marimea suprafetei echivalente termic a acestora.
Are vreo 50-60 de pagini de tabele cu SET a multor calorifere gata stabilite. Daca nu gasiti acolo, fiind un model nou, si nici nu exista documentatie tehnica, numai la INCERC se poate stabili.

Puterea termica a caloriferelor este stabilita intr-un laborator special, camera termica sau celula termica, cum i se mai spune. Un asemenea laborator se afla la INCERC Bucuresti. Nu sunt multe nici in Europa. Orice corp de incalzire trebuie sa aiba SET stabilita stiintific.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul caldura ursulina ursulina Bună ziua! Este corectă calcularea cotei de căldură pe suprafaţă echivalent termic şi nu pe cotă parte indiviză? Am această problemă, deoarece ... (vezi toată discuția)
Set calorifere Miru78 Miru78 Bună ziua! Aș dori să-mi explice cineva ce înseamnă set calorifere 27 in condițiile in care am in sufragerie -1200/600(22k), dormitor 1 -1000/600(22k), ... (vezi toată discuția)
Calcul set calorifere - ista piuta21 piuta21 Buna ziua, In luna august m-am mutat intr-un apartament cu 3 camere si am schimbat caloriferele. Dupa ce le-am schimbat m-au informat ca va trebui sa facem ... (vezi toată discuția)