avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca in cazul deciziei medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca in cazul deciziei medicale

in ce baza si cand inceteaza c.i.m. in cazul unui salariat care a primit decizie medicala asupra capacitatii de munca / gradul 2 sau 3 de invaliditate, fiindca Codul Muncii prevede incetarea c.i.m. la primirea deciziei de pensionare, deci care va fi situatia salariatului pana atunci, stiind ca dureaza apoximativ 2 luni, de la depunerea dosarului de pensionare. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
ContSters236579, utilizator
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 07:34, 19 Ianuarie 2012
Art. 61 C.mun.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
.......
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
......

Prin urnare, angajatorul se poate prevala de prevederile acestui articol ...
In cazul art.61 c, angajatorul are anumite obligatii> de a propune un alt loc de munca, de a solicita sprijin AJOFM, compensatii, etc. Va multumesc.
Angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante, acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
n-ar fi mai logic sa inceteze c.i.m. conform art.56 c din Cod.Muncii, dar in baza Deciziei medicale in cazul incadrarii in grad de invaliditate, in special celor incadrati in gr.2 si n-ar mai fi nevoie de de masurile prevazute la art.64 din C.M., ca oricum acestia nu mai pot lucra daca si-au pierdut capacitatea de munca.
Ar fi logic asa cum spuneti dvs pentru cei care au decizie medicala de incadrare in gr.I si II de invaliditate , dar textul art.56 lit.c C.mun. se refera la decizia de pensionare si nu la decizia medicala de incadrare intr-un grad de invaliditate.

Alte discuții în legătură

Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Contract de munca carmenliv carmenliv in cazul in care un salariat este propus pentru pensionare - invaliditate gradul III (cu drept de munca 4 ore/zi), ce se intampla? - Este incetat ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Un angajat a prezentat la firma decizia medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca acesta si- a pierdut capacitatea de munca cel ... (vezi toată discuția)