avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... M-au muscat cainii de langa bloc hraniti de vecini, ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

M-au muscat cainii de langa bloc hraniti de vecini, ce sa fac?


Am la bloc niste vecine care hranesc, pe langa bloc, cainii maidanezi punandu-le farfurii cu mancare.
Ieri unul dintre acestia m-a muscat cu bestialitate si acum, eu, om nevinovat fac tratament antirabic pana la jumatea lunii noiembrie. Cu toate ca aceste vecine au fost prevenite sa nu le mai dea de mancare, ele continua.
Fac si tiganie langa bloc pentru ca nimeni dintre locatari nu doreste sa aiba caini maidanezi aici.
Poate la iarna ne trezim cu ei in holul blocului.

Parca stiam ca exista o lege care interzice asemenea fapte, puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti cum as putea proceda ca sa intrerupem hranirea cainilor si aciuarea lor langa bloc?

Multumesc.


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:50, 25 Octombrie 2008
Nu puteti sa solicitati sa se intrerupa o actiune de genul hranirii cainilor. E o chestiune pur umanitara. Puteti insa sa solicitati Primariei ca serviciul de ecarisaj sa indeparteze canidele de langa bloc. Sunt chestiuni diferite.
Serviciul de ecarisaj o sa spuna ca nu au ce sa faca acum ca au custile pline. Patesc eu asta de 4 luni... Nici eu n-am gasit insa o alta solutie.
Trebuie sa chemati serviciul de ecarisaj, iar dupa aceea daca doamna respectiva se va duce sa ia cainii inapoi, poate face acest lucru doar daca isi asuma raspunderea pentru ei. Acest lucru presupune ca daca cainii musca pe cineva, doamna respectiva va raspunde ca si cand ar fi proprietara cainilor, deci o veti putea actiona in instanta pt. plata daunelor provocate de animale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durerea unei muscaturi de animal e cumplita si va dau dreptate sa fiti suparata. Dar, cainii nu musca fara motiv. Bunicul a dresat caini si am avut ocazia sa intalnesc fel si fel de „caractere” – la fel ca oamenii, au caractere diferite: unii certareti (latratori), altii violenti („muscatori), altii blanzi. Cainii maidanezi sunt foarte credinciosi celor care ii hranesc... Daca v-ati certat cu femeile acelea cand erau cainii pe aproape ati riscat si ati pierdut.
Cand trecem pe langa un caine adormit pe undeva e bine sa... ocolim – se poate trezi brusc si, crezandu-se atacat, sa muste. Tipetele isterice si loviturile oamenilor ii determina sa agreseze si alte persoane, nu doar pe cele implicate; la fel, miscarile bruste in preajma lor, ridicarea mainii si sa nu mai amintesc fuga... Cel mai mult si mai mult un caine este enervat de tipete ascutite.
Un om are, totusi, un caracter mai puternic decat al cainilor, dar si omul – ca si animalul in discutie – a invatat sa-i fie frica (cineva, candva, a tipat la el: „NU TE APROPIA DE CAINE!).
Ma opresc, nu e cazul sa fac „psihologia cainelui”. Sanatate!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator
gasiri a scris:

Trebuie sa chemati serviciul de ecarisaj, iar dupa aceea daca doamna respectiva se va duce sa ia cainii inapoi, poate face acest lucru doar daca isi asuma raspunderea pentru ei. Acest lucru presupune ca daca cainii musca pe cineva, doamna respectiva va raspunde ca si cand ar fi proprietara cainilor, deci o veti putea actiona in instanta pt. plata daunelor provocate de animale.


Cam asa ati putea face.
Pana una alta daunele in cazurile de ,,caine fara stapan" trebuie sa le suporte primaria, in opinia mea.
Vedti ca exista si o lege care protejeaza animalele.
Daca i-ati sacait pe caini probabil ca v-au tinut minte.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)
Pentru iubitorii si mai ales, neiubitorii de catei ela david ela david Imi plac animalele. :)Am avut de-a lungul vietii atat ca si copil in casa parintilor mei, cat si ca adult la casa mea tot felul de animale: hamsteri, porcusori ... (vezi toată discuția)