avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Pentru iubitorii si mai ales, neiubitorii de catei
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Pentru iubitorii si mai ales, neiubitorii de catei

Imi plac animalele. :)Am avut de-a lungul vietii atat ca si copil in casa parintilor mei, cat si ca adult la casa mea tot felul de animale: hamsteri, porcusori de Guineea, pisicute si catei.Din cauza unor probleme de sanatate n-am mai putut sa-i tin in casa, dar au continuat sa-mi fie tare dragi. Strangeam , pentru cateii de afara tot felul de resturi, nu aruncam mai nimic..Fac introducerea asta ca sa puteti schitata un mic potret al iubitorului de animale care sunt...
Ieri m-a muscat un caine...a venit miseleste din spate, fara latrat, sitentios , si s-a imfipt coltii in piciorul meu...n-a durat tare, dar senzatia de usturime a durat vreo 2 ore..mult mai putin decat doare acum mana stanga unde am vaccinul antitetanos sau cea dreapta unde am inceput tratamentul antirabic...care v-a mai dura...
Nu i-am facut nimic..nu l-am mangaiat niciodata, nu stiu daca manca din pachetelele pe care le lasam in zona, nu l-am fugarit, nu l-am lovit..nu i-am facut nimic, niciodata...iar el , de fapt, ea, m-a muscat..
In urma cu ceva timp, facand referire la o anumita etnie cu care ne impartim tara ,persona cu care ma contrazicem m-a intrebat:daca-i pun la zid, tragi?Ei bine, daca acum aliniati maidanezii la un zid, eu sunt persoana care apasa pe tragaci.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:47, 22 Mai 2012
Teribil de complicat .....si delicat acest subiect!
Mie imi plac cainii foarte mult....gasesc ca sunt cele mai credincioase animale....
Nu sunt de acord cu omorarea lor in masa...Insa, daca nimeni nu si ia responsabilitatea ingrijirii lor si a strangerii lor de pe strada cred ca se impune eutanasierea. Bucuresti este singura capitala din Europa, nu mai vorbesc de alte continente cu tari civilizate, care are aceasta problema!
Vine din gradul nostru de civilizatie..probabil.....
Atunci cand dati un pachetel cainelui, mancarea pe care nu o mai mancati ganditi va intai ca sunt oameni care stau in strada, copii care nu au ce sa manance...si dupa ce vom fi rezolvat toate aceste probleme omenesti...atunci sa trecem si la animale....
Cei care striga nu eutanasierii cainilor li se da Sansa sa I ia acasa....strada nu e Casa pentru nimeni, nici pentru oameni, nici pentru animale!

Omul de pe zebra!
@Ela, pedeapsa cu moartea a fost abolita:)
Stiti proverbul conform caruia ,,cainele care latra nu musca,,? S-a adeverit , prin aceea ca un caine care nu a latrat v-a muscat.
Nu trebuie sa-l puneti la zid. Ceea ce a facut el ( sau ea, fiindca asa ati afirmat, ca era o ,,ea,, , ) , a fost sa apere un teritoriu, sa-si apere puii , sau cine stie ce alt motiv care ne scapa.
Stiu, ati fost dezamagita fiindca , dupa ce o viata intreaga ati iubit aceste animale, ati fost ranita . Dar nu ati fost ranita de toti, ci de unul. Asa se intampla si cu noi, oamenii. Daca unii dintre noi suntem rai uneori, ar trebui sa condamnam intreaga specie umana?
Oamenii au discernamant ( regula) , si totusi ,,musca,, , pe cand niste animale au doar instincte.
Insanatosire grabnica :)

Ei bine, daca acum aliniati maidanezii la un zid, eu sunt persoana care apasa pe tragaci.


@ela david,nu cred ca ati putea apasa pe tragaci,daca sunteti iubitoare de animale. Daca va uitati in ochii lor va trece supararea si uitati durerea provocata de injectii si o iertati si pe EA.
Acum 4 luni aceiasi problema am avut-o si eu,dar nu-i consider vinovati.Oamenii arunca dupa ei cu de toate si asta doare.O parte din ei au prins ura pe cei cu doua picioare si-i considera dusmani .Nu s-au cerut aruncati in strada sau carati cu masinile pe furis la ceas de seara si lasati in "gradina"altora,pe teritoriu necunoscut.
Primim sfaturi de la toti sa nu le dam de mancare ,,sa nu fim milosi.Si ce rezolvam cu asta,ca lasam flamande niste biete animale?Dispar cumva,nu mai musca pe nimeni sau nu se mai inmultesc?





Dureroasa concluzie dupa ce pana acum ati iubit animalele
De-a lungul timpului,am avut ocazia sa ma confrunt cu situatii in care caini de rasa,pasnici,
invatati in apropierea omului,in anumite circumstante ,inclusiv in competitii chinologice - aparent fara motiv ,au muscat
Pacat ca nu constientizati ca daca s-a ajuns la acest dezechilibru in comportamentul patrupedelor un aport special il detine "cel mai superior exemplar" din regnul animal ...
Si nu uitati ca de muscat musca nu numai "maidanezii" ci si exemplarele de rasa...situatie in care este putin mai dificil a va materializa dorinta de impuscare
Se pare ca in acest topic au raspuns persoane care iubesc animalele. Va multumesc tuturor!

Nu am sa fac comentarii pe marginea acestui subiect, deoarece mi-a lasat un gust amar. Am vrut sa sterg topicul, dar pentru cele doua persoane care raspunsesera initial (la momentul in care am descoperit topicul), @Joha si colega mea Cristina, nu am facut-o.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Adapost improvizat de caini la mine in curte Me and my dogs Me and my dogs Buna ziua. Sunt o iubitoare de caini ,am strans de pe strazile din sat mai multi caini I, peste 50. In urma unor reclamati\" anonime\" , am primit inspectie ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)