avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termenul de recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termenul de recurs

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am avut un proces cu o societate comerciala, obiectul fiind plangere impotriva unui proces verbal de contraventie pentru accize cu o amenda de 500 de mil. Mi-a fost respinsa plangerea si urma normal sa fac recurs. Asteptam incheierea comunicata clientului meu sa pot vedea ce scie si dupa aceea sa ma incadrez in termenul de 15 zile pentru formularea recursului. Am vazut ca trece ceva timp si clientul nu imi spune nimic de nici o comunicare a sentintei m-am dus la judecatorie. Incheiere se comunicase ca niciodata in termen de 12 zile de la pronuntare. Am calculat si am vazut ca nu mai susnt in termenul de 15 zile de la comunicare. Am facut totusi recurs si am atasat o cerere presedintelui prin care i-am comunicat ca am avut grave probleme de sanatate si i-am atasat si o adeverinta medicala. Astept sa vad daca imi respinge sau nu recursul ca tardiv formulta. Dar daca il respinge, ce ma fac?
Amenda este destul de mare iar sefa nu o sa fie asa de intelegatoare si o sa dea toata vina pe mine. Ajutati-ma cu o solutie, orice se poate cere si repunerea pe rol, nu stiu ce sa mai fac.......
Cel mai recent răspuns: andr_georgi , utilizator 08:11, 27 Octombrie 2008
Poate veti avea noroc.Fiind vorba de o persoana juridica e greu de spus ce va decide instanta.Daca era vorba de o persoana fizica sansele erau mult mai mari.
Totusi nu inteleg cum de nu ati stiut ca s-a comunicat hotararea.De ce ati aflat de la instanta si nu de la postas ?

avocat Claudiu Lascoschi
Nici eu nu inteleg. Am intrebat mai sus si nu mi-a raspuns.
Se pare ca la dosar exista dovada comunicarii dar totusi nu a primit hotararea.
Sau a fost comunicata la alta adresa.
Oricum nu e vina consilierei ca nu a cunoscut data comunicarii hotararii daca conducerea nu a anuntat-o.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Oricum nu e vina consilierei ca nu a cunoscut data comunicarii hotararii daca conducerea nu a anuntat-o.

Acolo am vrut sa ajung si eu. Nu are de ce sa fie vinovata daca clientii nu i-au spus ca au primit comunicarea.
Sau, poate e ceva neinregula acolo.
N-am de unde sa stiu cat pretuiesc "firmele" chiar in toate domeniile, dar cand e vorba de "firme de consultanta juridica" (care nici macar n-ar trebui sa existe, dupa lege) stiu ca unele valoreaza mult ...cand scriu facturi si aproape nimic cand le contempli ... pe dinauntru.

Poate ca nici eu nu-s mai breaza, dar macar mizeria mea are posibilitatea de a se cuibari in ea insasi intr-un simulacru de caldura.

Daca sefa cu pricina stie cu ce se mananca domeniul juridic (si nu e doar un HR cu pretentii) ar trebui sa puteti sa discutati acesta problema pentru a gasi o solutie...la nivel intern. In primul rand trebuie observat daca:
- domiciliul/sediul ales in vederea comunicarii actelor de procedura pentru client a fost stabilit la "firma de consultanta"
- daca sediul unde urma sa se faca comunicarea a ramas la client
- daca in firma a intrat comunicarea sentintei (fie direct comunicata la sediul ales, fie remisa de client)
- daca acesta s-a inregistrat intr-un registru
- daca persoana insarcinata cu primirea corespondentei a inmanat comunicarea persoanei desemnate sa se ocupe de acesta cauza. (in ideea ca responsabil de acesta cauza nu e doar un om cu 3 zile de experienta de instanta)

Daca ce scriu eu aici sunt ... limbi straine, cautati-va un alt loc de munca cu mai putine pretentii de "firma". Nu de alta, dar riscul unei raspunderi imense pentru ameteala altora e prea mare.

Nu cred in reusita unei cereri de repunere in termen pe motive de sanatate (nu de alta, dar "motivele de sanatate" ale unei persoane juridice releva altceva...).
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2008
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

E legal? ContSters42601 ContSters42601 Am adresat instantei o cerere de recurs prin email fara semnatura electronica,a fost inregistrata am fost citat. Pentru primul termen am trimis o cerere catre ... (vezi toată discuția)
In cat timp pot depune motivele de recurs la ordonanta presedentiala? Traian ionescu Traian ionescu Am facut recurs in teremnul de 5 zile de la pronuntatre la o hotarare prin ordonanta presedentiala de incredintare a copilului.In cat timp trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Art 302 cod de procedura civila ciprian1979 ciprian1979 Doresc sa aflu daca mai este valabila decizia Curtii Constitutionale cu privire la neconstitutionalitatea art 302 din Cod de procedura civila Decizia 5621 / ... (vezi toată discuția)