avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

As dori sa stiu cum se face succesiunea in urmatorul caz. Tatal sotului meu a decedat. Au ramas ca mostenitori mama si doi frati ( sotul meu si inca un frate). Familia fratelui meu ne-au cerut copie dupa buletinul si certificatul de nastere al sotului pentru a face succesiunea. Au spus ca nu-i nevoie sa se prezinte la succesiune. Este normal? Cum ar trebui sa procedam. Sau cum se desfasoara normal o succesiune de felul acesta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristinabucuresti , utilizator 19:11, 16 Ianuarie 2012
In mod normal trebuie sa se prezinte toti mostenitorii la notar, pentru ca inteleg ca la notar se va dezbate succesiunea...
Succesiunea se dezbate la notarul de oe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Este nevoie de prezenta tuturor succesibililor. Fratele sotului nu poate sa faca nimic cu copia dupa certificat si dupa bulletin ca nu va putea semna in numele sotului dvs nimic. Este reecomandabil ca Sotul dvs sa dea o declaratie de acceptare a succesiunii dupa Tata, la orice notar in termenul de optiune succesorala , daca tatal dansului a decedat inainte de 1 oct 2011, acest termen este de 6 luni, daca a decedat dupa 1 oct 2011 termenul este de un an. La dezbatere veti avea nevoie de certificatul de deces al socrului dvs, actele de stare civila ale succesibililor, actele de proprietate, certifcate fiscale pt bunurile imobile si doi martori care l au cunoscut de mai Bine de 5 ani pe defunct.
Mostenirea se va imparti astfel 1/4 Sotia supravietuitoare si 3/4 cei doi copii impreuna.
multumesc foarte mult pentru explicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)