avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reesalonare sau rescadentare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reesalonare sau rescadentare

Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu un sfat sau un raspuns la problema mea.Am un credit ipotecar in franci elvetieni si la momentul actual a ajuns sa fie foarte greu de achitat,depaseste circa 55%din veniturile familiei mele.Intrebarea mea este cam care este pragul maxim de indatoarare sau daca exista asa ceva legal(de fapt vreau sa intreb cam cat %maxim se poate ajunge sa platim din veniturile familiei)?Precizez ca suntem o familie formata din 3 persoane.
Cum pot face sa obtin o reesalonare,o lungire a termenului de rambursare?(am credit pe 30 ani.am platit 4 ani).Cum pot obtine macar o recadentare ?(ce conditii trebuie sa indeplinesc?)
Multumesc,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: ancuta2003 , utilizator 16:20, 24 Ianuarie 2012
La ce va referiti cand intrebati de grad de indatorare ?
Se ia in calcul sa nu va indatorati peste un anumit prag ( 30-50% functie de banca) atunci cand aplicati pentru un credit, nu cat e vb de un contract ce trebuie respectat, aici nu mai e treaba bancii. In schimb, daca ajungeti sa fiti executat silit, daca va fi vb si de poprire, retinerea din salariul debitorului nu va depasi 50% din el ( nu se calculeaza venitul pe membru de familie )

Pentru reesalonare, rescadentare si altele, veti discuta cu banca pe baza veniturilor dvs actuale
Pai tocmai asta as vrea sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a obtine o reesalonare,nu poprirea ma intereseaza, daca nu pot sa mai platesc rata in intregime cum pot obtine o reesalonare
Puteti obtine rescadentare sau reesalonare doar in conditiile bancii de la care ati luat imprumutul, nu putem sti care sunt acestea.
Adresati-va centralei bancii respective, poate veti gasi intelegere mai multa decat la personalul sucursalei de unde ati facut creditul. In principiu interesul lor este sa isi recupereze banii si dobanda aferenta, deci este posibil sa rezolvati. Mai ales ca probabil este vorba de un credit ipotecar si imobilele nu mai au valoarea de acum 4 ani.

Sau incercati o refinantare, insa cred ca va fi greu - 30 de ani este un termen foarte lung de rambursare. Probabil de aceea este greu sa obtineti reesalonarea, care presupune prelungirea duratei de rambursare.

Intarzierea in plata ratelor va diminueaza sau chiar anuleaza posibilitatea de a reesalona / rescadenta creditul. Ar fi bine sa anuntati ca veti fi in imposibilitatea de a achita ratele+dobanzile in sumele si termenele prevazute, asta va dovedi buna dvs. credinta.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
MULTUMESC MULT PENTRU SFAT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre banci- restabilire rata functie de veniturile actuale azael azael as vrea sa stiu daca exista o lege care sa stipuleze ca bancile ,sa nu poata sa iti i-a pentru plata ratei mai mult de 30% din veniturile familiei ? sau ceva ... (vezi toată discuția)
Rata la banca de nesuportat marincristian marincristian Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: rata la banca (in valuta) a ajuns sa imi consume trei sferturi din slariu. Am facut tot posibilul sa achit pina acum, ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)