avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registru de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registru de casa

Amregistrul de casa complrtet la zi , dar am primit chitante din 5 date diferite in urma cu aproximativ 2 sapt, ....
Avand in vedere ca registrul de casa e completat si aceste chitante nu le-am avut in acele zile prezente, cum le operez?
refac tot registrul de casa din prima data de pe chit primita mult mult mai tarziu?
Cel mai recent răspuns: popancaioana , utilizator 21:34, 15 Decembrie 2008
andora a scris:

in ce lege este specificat acest lucru?

Vezi prevederile OG 15/1996 si HG 2185/2004 (punct 9) "subunitatile economice ale persoanelor juridice, respectiv sucursalele, filiale, agentii puncte de lucru, prevazute in actul constitutiv ale persoanelor juridice care au deschis cont intr-o societate comerciala bancara si casierie proprie aplica individual prevederile art. 5 din prevederile OG 15/1996"
Practic sunt doar incasari in registrul de casa,nu se fac dispozitii de plata spre a se plati o anumita factura,este firma de distributie si punct de lucru unde doar incasez. facturile emise de mine de la agenti,iar unul ,mi-a dat banii mai tarziu cu o saptamana.............
Completare subiect "naoci 7"
Si inca ceva, este sau nu obligatoriu cotorul la registrul de casa
Sau trebuie sa fie numerotate?
Cum se arhiveaza?
Exemplarul ramas la casierie,dar celalalt?

Registrul de casa se numeroteaza, se sigileaza, se semneaza si stampileaza la firma. Se complecteaza in dublu exemplar, la indigo.Originalul , impreuna cu documentele justificative care atesta incasarile si paltile zilei, se preda la contabilitate, ZILNIC.In cazul dvs.s-ar putea face colectarea sumelor incasate pe baza de monetar de predare primire de la filiale la centru, la casierie...lacare sa se anexeze si un borderou cu numele clientilor si cu numerele facturilor incasate...
Ce fac eu cu exemplarul al doilea care ramane la mine, il numerotez si eu si il sigilez?Practic firma este in alt judet, ajung saptamanal la firma,originalele cu dp, borderouri facturi achitate....,dar eu ce trebuie sa fac cu copiile...........Imi puteti da legea unde este discutat reg de casa?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua! Un SRL cu doua puncte de lucru (magazine comert cu amanuntul), diferite de sediu social (la sediu social nu se desfasoara activitate), in ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Registre contabile obligatorii asociatie proprietari teo30967 teo30967 in OMFP 1969/2007 - anexa 2 scrie la registre obligatorii ca registrul jurnal trebuie sa fie cod - 14 1- 1/a .este admisa si conducerea contabilitatii in ... (vezi toată discuția)