avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... registre contabile obligatorii asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

registre contabile obligatorii asociatie proprietari

in OMFP 1969/2007 - anexa 2 scrie la registre obligatorii ca registrul jurnal trebuie sa fie cod - 14 1- 1/a .este admisa si conducerea contabilitatii in sistem informatic.
in programul de conta partida simpla saga de exemplu are registrul jurnal de incasari si plati . in aceasta situatie ....sunt in afara legii ?
Cel mai recent răspuns: Grigorescu Nelutu , utilizator 10:14, 25 Mai 2012
Este foarte bine doamna. credeti ca saga ar face niste programe in afara legii?
Regula este ca programul informatic sa genereze un document care sa contina toate informatiile stipulate de Ord. 1969/2007 - toamna. Pe bune, va face probleme degeaba, altii nu tin acest registru jurnal de loc...
Dar puteti intreba si la saga. Baietii sunt foarte amabili. Puteti intreba si la sectiunea contabilitate, ca sa nu ziceti ca cei de la conta sustin programul lor.
@teo30967
Casierul ar trebui sa completeze de mana registrul de casa.
@LocatarB,
Nu numai ca trebuie sa-l completeze "de mana" dar trebuie sa-l completeze neaparat cu mana dreapta (ca sa ne deosebim de multi americani) si tot obligatoriu este sa foloseasca plombagina. Nu trebuie domnule sa uitam traditia, ca vorba aia, un popor care nu-si pastreaza traditia... s-ar putea sa progreseze!:happy:
aveti dreptate dle @adrian...casierita noastra scrie pe chitantele eliberate cu ...litere de calculator..sa fie in pas cu tehnica.Ati avut noroc ca nu v-a sters @elga..nefiind..utopic
@adriantot

Multi administratori completeaza la sfarsitul lunii registrul de incasari si plati pa baza chitantelor emise in momentul incasarii sumelor. Dar am intalnit situatii in care in momentul operarii in registru s-au produs inversiuni de cifre, au fost omise chitante.fapt care a generat erori in toate situatiile lunii respective emise pe baza de program.
Daca casierul in momentul incasarii si eliberarii chitantelor ar fi inregistrat in registrul de casa chiar si cu mana stanga, atat casierul ar fi avut un control la sfarsitul fiecarei zile de incasari cat si cel care opera pe calculator registrul de incasari.
Se poate intampla ca soldul din registrul de casa intocmit de casier sa nu corespunda cu soldul registrului rezultat pe calculator. Ar fi o baza de verificare.

Alte discuții în legătură

Casier asociatie proprietari rocs rocs buna ziua. as dori sa stiu ce atributii are casierul intr-o asociatie de proprietari. Ce acte intocmeste casierul. multumesc! (vezi toată discuția)
Casier vs contabil sethgabriela sethgabriela buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o problema: daca registrul de casa este intocmit de catre contabil, in format electronic, in programul de ... (vezi toată discuția)
Completare registru de casa Cristina 2019 Cristina 2019 Buna ziua. Cum se completează registru de casa? Ex. Lista plata luna iunie se încasează în iulie- august.( La noi) Utilitățile asociatiei se plătesc ... (vezi toată discuția)