avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum pot verifica daca o cerere la CEDO a fost ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum pot verifica daca o cerere la CEDO a fost inregistrata?

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 22 decembrie 2011 am depus prin posta cu confirmare de primire o cerere la CEDO. Nici pana astazi, 17 ianuarie 2012 nu s-a intors doada de comunicare. Va rog asa-mi spuneti daca a mai patit cineva asa ceva ? Cum pot verifica daca cererea mea a fost primita?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:19, 22 Ianuarie 2012
Stimată doamnă,

Nu cred că ar trebui să vă faceți probleme dacă s-a întors recipisa roșie de confirmare.

Răspunsul de la CEDO, respectiv scurta adresă cu numărul de aplicație, însoțită de 10 autocolante cu codurile de bare, vine chiar și în 6 luni, termenele acordate de CEDO fiind lungi. Verificați totuși cine a primit confirmarea externă - să nu fi ajuns în altă parte.

Cu stimă.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator
tocami asta spuneam , stimate coleg ca nu s-a intors recipisa rosie.....e adevarat ca au fost sarbatorile...dar au trecut mai bine de 3 saptamani....
Aici ar putea fi o problemă.

1. Va trebui, în primul rând, să faceţi anumite demersuri la Poşta Română pentru a urmări cursul corespondenţei.

Pentru astfel de situaţii, Poşta Română pune la dispoziţie serviciul Track&Trace, disponibil aici:

[ link extern ]

În câmpul liber, introduceţi numărul de prezentare (ex: RN958170325RO)

Veţi primi un răspuns de genul:

Track&Trace
urmarire electronica

Utilizare

Inapoi
Data (ZZ LL AAAA) Ora (HH:MM) Starea trimiterii
05.01.2012 18:20 Primit de la expeditor - Oficiul Postal Bucuresti 3
06.01.2012 10:13 In prelucrare - Oficiul Postal Bucuresti 3
06.01.2012 20:06 In prelucrare - BSI Bucuresti
06.01.2012 23:22 Pregatit pentru export - BSI Bucuresti
07.01.2012 01:47 Expediat din Romania - BSI Bucuresti

Vă sfătuiesc şi să vorbiţi cu cei de la Poştă, pentru mai multe detalii.

2. În cazul în care corespondenţa s-a pierdut (!!!) este necesar să refaceţi cererea în forma în care a fost trimisă iniţial. Veţi ataşa factura Poştei Române, dovada de ieşire din tară furnizată de Track&Trace., precum şi o expunere a situaţiei.

Dacă aţi ieşit din termenul de 6 luni, nu este o problemă gravă, dar va trebui să demonstraţi CEDO introducerea cererii în termen, bazându-vă pe documentele de mai-sus. Conform interpretării Art. 47 pct. 5 din Regulamentul Curţii, data aplicaţiei este data depunerii prin poştă, pur şi simplu veţi face dovada că aplicaţia a fost depusă în respectivul termen, dar nu a ajuns din împrejurări mai presus de voinţa dvs.

Succes

Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
andreigrigoriu, moderator
am verificat . figureaza expediat din Romania lpe 23.12.2012.....sa fi ratacit francezii????

mai astept...poate se intoarce....imi pare rau ca nu pot verifica daca a ajuns acolo ( un nr. de inregistrare ceva...sau pe nume)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrisoare către cedo returnată deși adresa era corectă. pe cine trag la răspundere dacă și la a doua expediere se întâmplă la fel? OlDumitra OlDumitra Am depus dosar CEDO, cu adresa exacta astfel : Monsieur le Greffier Cour européenne des droits de l’homme Conseil de l’Europe F-67075 Strasbourg cedex - ... (vezi toată discuția)
Termen posta cedo kisso kisso Termenul CEDO se calculeaza de la data postala? la fel se intampla si daca trimit prin curierat rapid? Problema cu curieratul rapid e ca se schimba curierul ... (vezi toată discuția)
Cedo mihaela58 mihaela58 Pe data de 06 ian 2012 am trimis o cerere la CEDO,cu confirmare de primire pe data de 11 ian 2012. Ce sant nelamurita ,e ca la semnatura de primire e o ... (vezi toată discuția)