avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj sot roman - sotie moldoveanca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj sot roman - sotie moldoveanca

Ce se intampla in cazul unui partaj intre un sot de cetatenie roman si sotie de cetatenie moldoveanca, daca in timpul casatoriei si-au cumparat casa cu teren impreuna plus bunuri mobile in casa ? Avand in vedere ca sotia moldoveanca nu poate dobandi un drept de proprietate asupra imobilului teren, cum se poate realiza un partaj just ?
Cel mai recent răspuns: Marius-Adi Florea , Avocat 00:46, 18 Ianuarie 2012
Prin plata unei sulte catre sotie. Cetatenii straini pot avea in proprietate imobile formate din cladiri.

eu cred ca doar cetatenii UE pot sa aiba imobile in Romania ..

totusi, doamna nu si-a luat cetatenia, in urma casatoriei ?
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
vladfesan, utilizator
Cetatenii straini (non-UE) pot detine in proprietate constructii (case, apartamente, etc).

Cetatenia se acorda sotului daca rezideaza minim 5 ani in Romania
nu si-a luat inca cetatenia...a divortat si acum vrea partaj... si au o casa, un teren si cateva obiecte de impartit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat, please ;-) penny penny Buna dragilor, O simpla intrebare, sunt in partaj, nimic deosebit dar ma macina o intrebare: In timpul casatoriei cu un cetatean egiptean am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cetatean moldovean mirustefi mirustefi Buna! Cetatenii moldoveni pot dobandi in prezent terenuri in Romania? Are vreo legatura dreptul de sedere cu asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 As avea si eu o intrebare. Cetatean strain casatorit cu cetatean roman si detin impreuna o proprietate compusa din casa si teren. Din cauza ca cetateanul ... (vezi toată discuția)