avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită inca o executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

inca o executare silita

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati. Am cautat in topicurile anterioare o situatie care sa fie similara cu situatia mea: am facut la sfarsitul lui 2005 un credit in produse la TBI, perioada de rambursare fiind 2010. Am achitat ratele, recunosc, nu tocmai lunar, asa incat la aceasta data am achitat 3000 RON din valoarea totala de 4400 RON. Creditul este in euro. Din martie nu am mai putut sa platesc nimic, dar am reusit sa virez 400 in septembrie.
Cu exact trei zile dupa ultima plata, au inceput sa curga somatiile: la serviciu - lucrez la o institutie bugetara, la banca unde am cardul de salariu, la banca unde am un card de credit unde trebuie sa virez lunar dobanda plus 10% din imprumut...
Chiar daca contabila sefa de la serviciu a inteles si mi-a dat timp o luna sa rezolv problema, actele trimise de executorul judecatoresc si-a produs efectele peste tot: nu am putut sa ma ating de salariu, nu am putut sa-mi alimentez cardul de credit - ca sa nu mai am probleme cu inca o banca - decat dupa interventii, si nu am putut sa recuperez inca cei 10% din creditul de pe card, pe care de regula ii ridicam dupa 24 de ore.
Absolut tot ce se numeste cont in banca a fost blocat.
Problema este ca singurul meu venit este salariul, ca, pe langa TBI, mai am doua banci, plus facturi acasa.
Ce pot face?
Dupa cum spuneam, am citit ce s-a scris deja legat de aceasta problema, si am inteles ca o prima solutie, de temporizare, este o contestatie la executare depusa la judecatorie. Ce anume sa invoc in aceasta contestatie: onorariul executorului, care se ridica la 25% din valoarea totala a imprumutului? Faptul ca mi s-a luat orice polibilitate financiara, pentru ca nimeni din banca nu sta sa calculeza o treime din net? Ca, practic, m-au lasat fara un ban?
Ca TBI cere 800 de euro !!! care ar proveni din dobanzi penalizatoare?
Multumesc oricui ma poate ajuta!
Cel mai recent răspuns: marce , utilizator 19:36, 4 Noiembrie 2008
E o nebunie situatia in care ati intrat numai si numai din cauza dv, dar numai de morala nu aveti chef! Scuze.
Nu prea aveti multe de facut deoarece creditorii au dreptul sa ia ceea ce li se cuvine, pt ca sunt banii lor – daca nu v-ar fi blocat conturile probabil ca nu le-ati fi achitat ce le datorati pt ca, normal, mai aveti si alte cheltuieli. Acesta e modul institutiilor financiare (si nu numai) de a se apara. Eventual, puteti merge cu toate actele (facturi, contracte etc) la cineva care se pricepe la calcule si sa va spuna daca sunt ceva dobanzi sau penalitati abuzive... (dar trebuie sa platiti...). Pe forum e greu sa obtineti chiar si numai idei, cu atat mai putin solutii pertinente care sa va aduca la liman.
Bafta de bafta!
Multumesc pentru incurajari.
Intre timp, am reusit sa ... rezolv intrucatva situatia. M-am dus la ex.jud., o d-na f. draguta care a inteles situatia, mi-a dat in aceeasi zi adrese de suspendare a popririlor din banci. In schimb, mi-a cerut sa vin cu adresa de la institutie prin care sa se garanteze alimentarea lunara a contului lor din CEC cu 1/3 din net. Am adus-o si pe asta, urmand ca eu sa dovedesc lunar, atat la serv. cat si la ex.jud. ca am achitat.
Ex. jud. mi-a promis ca va cere la TBI o situatie exacta a restului de achitat.
Pot sa spun ca in ziua in care am incheiat circuitul documentelor si mi-au dat acces la conturi in banci am fost un om fericit.
Bafta tuturor in aceeasi situatie!
Poprirea nu se poate infiina asupra intregului salariu ci numai asupra 1/3 din acest, prin urmare la instanta trebuie sa aratati ca vi s-a poprit intreg salariul ca nu aveti alte surse de venit si sa anuleze partial poprirea.
Aveti dreptate, insa atunci cand se produce acest lucru, in banci nu sta nimeni sa calculeze. Chiar daca exista banci care vireaza 1/3 in contul de "popriri", restul banilor este blocat si trebuie sa-i ridici de la casierie, cu tot felul de explicatii.
Pe de alta parte, acoperirea dobanzii de pe cardul de credit, plus cei 10%, se face tot din salariu. prin urmare, orice poprire si din aceasta suma ar fi intrecut treimea legala.
Cu alte cuvinte ar fi urmat numai incurcaturi in fiecare luna daca, asa cum am scris deja, nu as fi reusit sa intalnesc un om care sa inteleaga si sa-mi mai dea posibilitatea de a achita omeneste ceea ce datorez.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu intreg!! johnnygardosh johnnygardosh Buna ziua. datorita faptului ca am avut un credit neachitat, am fost executat silit, respectiv mi s-a pus poprire pe jumatate de salariu la Raiffeissen Bank. ... (vezi toată discuția)