avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer de la consiliul judetean la primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer de la consiliul judetean la primarie

este posibil ca un functionar public din cadrul consiliului judetean sa se transfere la o primarie in cadrul aceluiasi serviciu?
legea nr.188/1999
ART. 90
(1) Transferul poate avea loc după cum urmează:
a) în interesul serviciului;
b) la cererea funcţionarului public.
(2) Transferul se poate face într-o funcţie publică pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului.
(3) Transferul în interesul serviciului se poate face numai cu acordul scris al funcţionarului public transferat. În cazul transferului în interesul serviciului în altă localitate, funcţionarul public transferat are dreptul la o indemnizaţie egală cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioară celei în care se transferă, la acoperirea tuturor cheltuielilor de transport şi la un concediu plătit de 5 zile. Plata acestor drepturi se suportă de autoritatea sau instituţia publică la care se face transferul, în termen de cel mult 15 zile de la data aprobării transferului.
(4) Transferul în interesul serviciului se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional cu funcţia publică deţinută de funcţionarul public sau într-o funcţie publică de nivel inferior.
(5) Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală.
deci.....se poate. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public Jovanna Jovanna Sunt functionar public intr-o primarie , ma pot transfera la consiliul judetean? Trebuie o anumita vechime pentru a face cerere de transfer ? Postul trebuie ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere DIA63 DIA63 Lucrez ca f.p. si sunt afectat de restructurare.Am identificat o unitate asemanatoare care are deficit de personal inclusiv functia mea. Doresc sa ma transfer ... (vezi toată discuția)
Se poate transfera un functionar public daca angajatorul nu aproba ContSters137840 ContSters137840 cum se poate transfera un functionar public fara a avea acordul angajatorului ? (vezi toată discuția)