avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fondul de handicapati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fondul de handicapati

Buna ziua!

Imi puteti spune daca se mai plateste fondul de handicapati in cazul cand in cadrul firmei sunt peste 50 angajati ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 18 Ianuarie 2012

Conf Lg.448/2006
Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati.

In cazul in care nu ne indeplinim obligatia de a angaja persoane cu handicap in aceste conditii, putem opta pentru indeplinirea uneia dintre urmatoarele obligatii:

a) sa platim lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu am angajat persoane cu handicap;

b) sa achizitionam produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat in acest scop.

Important
Vom declara cu ajutorul formularului 100 �Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat� urmatoarele:

•suma datorata bugetului de stat pentru neangajarea persoanelor cu handicap, reprezentand 50% din salariul de baza minim brut pe tara inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu am angajat persoane cu handicap;
•suma echivalenta cu suma datorata la bugetul de stat pentru neangajarea persoanelor cu handicap, utilizata pentru achizitionarea de produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat.
In cazul in care am optat pentru achizitionarea de produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate in unitatile protejate autorizate, pe baza de parteneriat, formularul 100 �Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat�
Numarul de angajati pe care trebuie sa-l luam in calcul este numarul mediu de angajati din luna.

Numarul mediu lunar de salariati din fiecare luna il determinam ca medie aritmetica simpla rezultata din suma efectivelor zilnice de salariati din luna respectiva, impartita la numarul total de zile calendaristice.


Putem achizitiona produse de la unitati protejate doar partial, existand posibilitatea platii doar a sumei neacoperite.

In situatia in care achizitionam produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma mai mica decat suma datorata bugetului de stat, vom datora bugetului de stat diferenta de suma.

In situatia in care achizitionam produse sau servicii de la unitati protejate autorizate, pe baza de parteneriat, in suma mai mare decat suma datorata bugetului de stat in luna respectiva, nu datoram nicio suma bugetului de stat.
:offtopic: Interventie moderator
Este mult mai bine pentru a nu aduce anumite prejudicii , daca se mentioneaza si sursa de informatie de unde ati preluat acest material ... de exemplu,
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare persoane cu handicap pitirut pitirut Buna ziua.Rog respectuos pe cineva sa ma lamureasca cu privire la incadrarea persoanelor cu handicap.Recent am preluat o firma cu 85 de salariati si am auzit ... (vezi toată discuția)
Fond pentru persoane cu handicap taramoiup taramoiup Buna ziua! Am o firma unde am depasit nr de 50 salariati,respectiv in luna oct 2013 am 59 de salariati. Se mai calculeaza fondul pentru persoane cu handicap?Va ... (vezi toată discuția)
Modificari legea 448/2006 axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com Buna ziua, Este valabila, in continuare, optiunea ca o SC cu peste 50 salariati sa achizitioneze produse / servicii de la o unitate protejata (conf Legii ... (vezi toată discuția)