avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CHIRIE TEREN
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CHIRIE TEREN

In baza unui contract de inchirie teren cu plata lunara se efectueaza plati atunci cand sunt bani, de regula o data la 2-3 luni. Inregistrarea cheltuielii cu chiria se face la momentul platii pentru suma platita (care este de fiecare data pentru perioada anterioara). Dar la sfarsitul anului ramane o suma de plata care se va achita in anul urmator. Cum se va inregistra cheltuiala cu chiria la momentul platii? Sau trebuie trecuta toata valoarea care mai este de plata deja pe cheltuieli in luna decembrie a anului in curs?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:43, 18 Ianuarie 2012
In cazul in care terenul este inchiriat de la o persoana juridica, in baza contractului incheiat trebuia ca lunar sa va fie facturata chiria.
In acest caz dar si in lipsa facturii( daca este inchiriat de la o persoana fizica fara personalitate juridica - in baza contractului) se aplica prevederile Legii 82/1991 - legea contabilitatii -
Art. 6
(1)Orice operaţiune economico-financiară efectuată se consemnează în momentul efectuării ei într-un document care stă la baza înregistrărilor în contabilitate, dobândind astfel calitatea de document justificativ.
(2)Documentele justificative care stau la baza înregistrărilor în contabilitate angajează răspunderea persoanelor care le-au întocmit, vizat şi aprobat, precum şi a celor care le-au înregistrat în contabilitate, după caz.

Cheltuiala trebuia inregistrata lunar pe cheltuiala, indiferent cand ati facut plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea la intocmire documente croberta croberta poate fi impartita vina in ceea ce priveste intocmirea unui document justificativ ? Este mai vinovat cel care a aplicat viza cfp decat cel care l.aintocmit ? ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub pretul de achizitie CLARAMARIAGHITA CLARAMARIAGHITA Am vandut un mijloc fix sub pretul de achizitie.Valoarea ramasa neamortizata, minus pretul de vanzare reprezinta pierdere.Ce inregistrari contabile pot face ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli accesorii operatiunii de inchiriere Mariralu Mariralu Contract de inchiriere intre PJ si PF, in contract este stipulat : \\"\\" Locatarul are obligatia sa plateasca cheltuielile cu utilitatile ( energ. electrica, ... (vezi toată discuția)