avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura prestari servicii emisa in 6 iunie pentru luna ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura prestari servicii emisa in 6 iunie pentru luna mai

Factura de prestari servicii website (avand la baza un contract) este emisa cu data de 06 iunie si este aferenta lunii mai. Pentru a respecta prevederile Legii Contabilitatii(art.41) referitoare la inregistrarea documentelor in contabilitate in perioada la care se refera, se va inregistra: 628=408(fact.nesosite) in luna mai si 408=401 in luna iunie. Este corect?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 19:14, 24 Iunie 2011
=D>da
"in conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobandind astfel calitatea de document justificativ. documentele justificative trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente principale:

- denumirea documentului;
- denumirea/numele si prenumele, dupa caz, sediul/adresa persoanei juridice/fizice care intocmeste documentul;
- numarul documentului si data intocmirii acestuia;
- mentionarea partilor care participa la efectuarea operatiunii economico-financiare (cand este cazul);
- continutul operatiunii economice-financiare si, atunci cand este necesar, temeiul legal al efectuarii acesteia;
- datele cantitative si valorice aferente operatiunii economico-financiare efectuate, dupa caz;
- numele si prenumele, precum si semnaturile persoanelor care raspund de efectuarea operatiunii economico-financiare, ale persoanelor cu atributii de control financiar preventiv si ale persoanelor in drept sa aprobe operatiunile respective, dupa caz;
- alte elemente menite sa asigure consemnarea completa a operatiunilor efectuate.

Documentele care stau la baza inregistrarilor in contabilitate pot dobandi calitatea de document justificativ numai in conditiile in care furnizeaza toate informatiile prevazute de normele legale in vigoare. "

eu nu va recomand sa inregistrati pe cheltuiala fara factura, cum e in cazul dvs. sunt cazuri ca nu si mai recunosc factura si se recalculeaza impozitul pe profit, atentie mare la impozitul pe profit.

aici este un caz, nu ca al dvs. dar asta e sitemul care verifica: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonul fiscal dates.raluca dates.raluca Buna ziua, bonul fiscal daca are o valoare mai mare de 100 de lei nu mai este deductibil? Exista vreo lege? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contabilitate partida simpla ContSters118753 ContSters118753 Fiind Intreprindere individuala si tinand contabilitatea in partida simpla doresc sa stiu daca pot cumpara materii prime,consumabile in sume mici pana la ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu? costicul costicul Este obligatoriu sa completam raport de gestiune zilnic la o intreprindere individuala? (vezi toată discuția)