avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... maxim ore lucrate/ zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

maxim ore lucrate/ zi

Buna ziua
Poate sa-mi spuna cineva unde scrie, ca un om poate sa lucreze max 12 ore pe zi?
(ex.: 8ore/zi la un angajator+2ore/zi la altul +2 ore/zi). Tot caut in Codul Muncii si nu gasesc....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:23, 25 Octombrie 2018
Dar care e nr maxim de ore permis?
In cazul unui singur c.i.m., durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână, maxim 48 ore/sapt inclusiv orele suplimentare.

In cazul mai multor c.i.m., durata poate atinge si 24 de ore/zi daca se poate munci in ritmul acesta.
1. A aparut vreo modificare in 2018 referitoare la numar maxim de ore lucrate pe zi sau e valabil raspunsul de mai jos cu "24 de ore/zi daca se poate munci in ritmul acesta"?

2. Care job trebuie declarat ca fiind de baza, cel cu norma intreaga sau poate fi cel cu 4 sau 6 ore/zi?

Cornel Vasile a scris:

In cazul unui singur c.i.m., durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână, maxim 48 ore/sapt inclusiv orele suplimentare.

In cazul mai multor c.i.m., durata poate atinge si 24 de ore/zi daca se poate munci in ritmul acesta.

Nu s-a efectuat nicio schimbare ...

Puteti declara functia de baza la locul de munca unde aveti salariul mai mare.
Pot declara functia de baza si la locul de munca part time? Acolo mi se ofera mai multe beneficii.
Aceasta declaratie presupune si mutarea deducerii suplimentare pentru copii la job-ul part time. E voie?

Alte discuții în legătură

8+4 ore max. lucratoare sau 8+2 ore max lucratoare utilizatorcosmin utilizatorcosmin Buna ziua. Problema este urmatoarea: daca lucrez ca si part time (4 h/zi) pot sa mai imi iau un job ca full time? eu stiu ca este voie 12 h/zi dar cineva ... (vezi toată discuția)
Cate ore de munca pot lucra intr-o luna? gbrlen gbrlen Conform codului muncii nu poti depasi 48de ore de munca pe samtamana. Eu sunt angajata ca profesor, am norma didactica de 20 de ore(efectiv la clasa), dar pe ... (vezi toată discuția)
Cate ore se pot lucra maxim/ zi ? CostyC CostyC Buna seara. Imi poate spune cineva va rog...cate ore da voie legea sa se lucreze pe zi?. Eu stiam ca 12....dar am colegi care lucreaza 8 ore ca rezidenti...si ... (vezi toată discuția)