Am si o nelamurire,sunt insarcinata in luna a 6 la sfarsitul luni aprilie o sa nasc!
Intentia mea este de a opta doar pentru cele 126 de zile(concediu postnatal+concediu prenatal) si dupa aceea de a-mi relua activitatea,si a opta doar pentru stimulentul de insertie nu si pentru indemnizatia de crestere copil.
Intrebarea mea este daca se poate opta asa si cati ani beneficiez de acest stimulent?!Tinand cont ca eu sunt angajata pe perioada determinata pana la 31.12.2012!,daca contractul nu se va mai prelungi dupa aceasta data mai pot obta pentru concediu de crestere copil?!
In conformitate cu prevederile OUG 111/2010 si a Ordinului nr.1474/2011, Stimulentul de insertie se acorda de la data inceperii activitatii profesionale, generatoare de venituri,inainte de 1 an (optiunea 1) pana la implinirea virstei de 2 ani a copilului. De mentionat ca optiunile nu se pot schimba pe intervalul acordarii dreptului la prestatia sociala respectiva. (Daca s-a optat pentru optiunea 1, Indemnizatie un an de zile si stimulent de insertie daca se reia activitatea inainte de un an sau optiunea 2, indemnizati de crestere a copilului pana la 2 ani )