avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturile parintesti

Am fost sfatuit de catre avocat sa fac o cerere de decadere din drepturile parintesti a mamei copilului meu, deoarece am foarte multe probe prin care pot dovedi ca aceasta a maltratat si a pus in pericol viata copilului,,dandui deasemeni minorului o educatie negativa..As dori sa va cer si dv un sfat, o parere,o indrumare. Cum ar trebui sa procedez? Sa fac acea cerere? si daca da,,am sanse de reusita,si in ce conditii ??? Va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:45, 21 Ianuarie 2012
Opinia mea este sa incercati, deoarece aveti destule dovezi: batai /corectii aplicate minorului, obligatia de a inhala fum, alcool, obligatia de a asista la diverse "activitati" ale sotiei, etc. Pozitiv pt. dvs: aveti un loc de munca, asadar aveti un venit cert, aveti spatiu de locuit decent... in comparatie cu conditiile "mamei" copilului. Avand in vedere noile prevederi ale Codului Civil, si faptul ca, Dreptul Familiei a fost incorporat in acesta, s-a mai schimbat si viziunea instantei de judecata. A apus de ceva vreme, ideea ca, minorul trebuie sa fie incredintat mamei..... Femeie fiind, nu am putut fi insa deacord cu aceasta solutie niciodata. Intotdeauna am sustin faptul ca minorul, pentru sanatatea sa fizica si mentala, trebuie sa fie incredintat parintelui care dispune de conditiile cele mai bune, acordand acestuia un mediu de viata sanatos si posibilitatea unei dezvoltari armonioase. Toate abuzurile indreptate asupra unui minor, chiar si la o varsta la care se crede ca acesta nu intelege, pot produce copilului multe sechele la maturitate.
Cereti custodia copilului (dece nu, incercati prin autoritatile abilitate si decaderea acestuia) stabilindui-se adresa de locuita a minorului la dvs, prin ordonanta. Daca nu sunteti convins de calitatile avocatului pe care-l aveti in prezent, cautati altul. Recomandat.
Am omis sa precizes faptul ca in prezent minorul este la mine,,tatal. Dupa ce fosta a parasit domiciliul luand minorul,,actele acestuia si anumite bunuri din casa fara incuviintarea mea,in timp ce eu eram la servici. Auzind de modul cum este tratat,hranit si educat minorul la domiciliul acesteia din romania, Am reusit sa imi iau copilul iar acum de aproximativ 3 luni sunt eu cel care ma ocup de cresterea si educarea minorului,la domiciliul meu din romania,impreuna cu mama mea. Minorul slabise 2kg in numai 30 de zile cat a stat la domiciliul mamei sale, vorbea cuvinte obscene, era racit si avea o arsura foarte urata la manuta stanga..Am fost la spitalul de urgenta pt ai face consultatii minorului,,acolo miau cerut certificatul de nastere,mama minorului refuzand sa imi dea actele (certificat de nastere,,pasaport). Cum as putea recupera actele minorului? pt ca mama acestuia la insistentele mele a spus ca mai bine le rupe decat sa mi le dea mie,,spunandui binenteles ca imi sut folositoare la spital si la gradinita in interesul minorului.Acum am facut o cerere pt ca sa pot da minorul la gradinita dar fara un act de identitate nimeni nu ma baga in seama. Ce pot face in acest sens??
Solicitati eliberarea unui duplicat al certificatului de nastere al minorei la Serviciul de Stare civila unde a fost inregistrata nasterea acesteia.

Minora sa nascut in Italia,,am un duplicat al certificatului Italian,,credeti ca este valabil in romania? Deasemeni are si un certificat romanesc care este la mama si a fost eliberat de starea civila unde aceasta (mama) are domiciliul..
De la Serviciul de Stare civila de la domiciliul mamei , acolo solicitati eliberarea duplicatului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica a unui minor 12552225 12552225 Bună ziua . Ce probe trebuie să fie prezentate într-un proces pentru a primi custodie unica a unui minor sub 7ani , pentru a dovedi că acesta este în ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna elenna9 elenna9 Buna ziua! In ce conditii, un tata isi poate recupera drepturile parintesti, si de a reveni la custodie comuna,tinand cont de faptul ca tatal nu sa interesat ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi teo73 teo73 Buna seara, Am un copil minor, sunt despărțită de tatăl acestuia, nu am fost casatoriti,este pe numele lui dar in custodia mea,după o intelegere verbala ... (vezi toată discuția)