avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de droguri

buna ziua alex este numele meu, am si eu o intrebare f serioasa si astept un rasp cat mai curand daca se poate. Aam ajuns la politia dccot pentru ca mi sa facut o inregistrare si o filmare video precum ca am vandut 3 g de marijuana, ce pot sa patesc in cazu prezent daca eu nici macar nu am facut alceva decat asta si am decat aceste acuzati o filmare si 2 inregistrari telefonice?? si prima abate si nici macar nu am primit o amenda in viata mea. va rog astept un raspuns Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:51, 20 Ianuarie 2012
Infractiunile privind traficul de droguri sunt infractiuni grave.
In cazul acestor infractiuni asistenta juridica este obligatorie.
Este necesar sa va angajati avocat sau veti primi un aparator din oficiu.
Riscati pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
ContSters234567, utilizator
Potrivit Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, art. 2, alin.1 prevede ca vanzarea de droguri de risc - respectiv marijuana ( cannabis) se sanctioneaza cu pedeapsa inchisorii de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
Faptul ca nu ati mai savarsit o alta infractiune anterior nu are relevanta.
Este relevant faptul ca nu ati savarsit infractiuni anterior deoarece nu aveti antecedente penale si astfel beneficiati de o circumstanta atenuanta in plus care duce la aplicarea unei pedepse mai mici.
Daca nu dati peste un procuror foarte ingaduitor care sa va aplice doar o amenda administrativa riscati o pedeapsa cu suspendare, este un drog usor si o cantitate infima, din pacate exista riscul sa luati si o pedeapsa cu executare (dar mai greu). Cooperati cu organele de urmarire penala inca de la inceput si recunoasteti-va fapta deoarece veti putea beneficia de art 320^1 C.pr.pen. care va reduce cu o treime limitele pedepsei.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
ContSters178374, utilizator
Faptul ca nu mai aveti antecedente penale , ca va aflati la savarsirea primei fapte , atitudinea dvs in faza de urmarire panala si la cea de cercetare judecatoreasca ( recunoastre cu consecintele de reducere a limitelor pedepsei cu 1/3 in baza prevederilor art.320/1 c.pe.pen) conteaza foarte mult de stabilirea unei sanctiuni mai reduse , in stabilirea modului de executare al pedepsei.
Restul depinde de probele administrate si de magistrati.
Cu privire la un eventual mod de executare al pedepsei , impartasesc opiniile drei.O.Ilie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pentru detinere, trafic si consum droguri? amy_93 amy_93 Buna ziua, Am un prieten care a fost retinut pentru detinere, consum si trafic de droguri (ecstasy si marijuana). Acum trei luni a fost ridicat de acasa de ... (vezi toată discuția)
Consum droguri vaidelegilenoastre vaidelegilenoastre Buna ziua. Intrebarile mele ar fi multe,dar ma voi rezuma numai la cateva aspecte mai importante(pentru mine:) ) As dori sa aflu daca se face vreo diferenta ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de politie cand fumam 0,3 de marihuana cu un prieten . parolaparola23 parolaparola23 Buna ziua ,astazi am fost prins de politie cum fumam un 0,3 de marihuana . Am incercat sa vorbim cu ei sa ne faca doar o mustrare verbala dar degeaba . Ne-au ... (vezi toată discuția)