avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Juramantul martorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Juramantul martorului

Va rog sa-mi spuneti, daca in calitate de parat sau de martor, este obligatoriu juramantul in forma religioasa, cu mana pe Biblie sau pe cruce in fata instantei?
In situatia refuzului unui astfel de juramant este necesar ca acesta (refuzul) sa fie motivat ?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: vhojda , utilizator 20:38, 18 Ianuarie 2012
In calitate de martor sunteti obligat sa depuneti "juramant" ca spuneti adevarul si nua ascundeti nimic din ceea ce stiti.
Mana pe biblie o pun numai cei de confesiune "crestina", restul au un juramant aparte "jur pe ONOAREA MEA, ca voi spune adevarul si nu voi ascunde nimic din ceea ce stiu". Ok?... Unii jura cu mana pe biblie si spun dea minciuni ca si ei le cred mai mult de jumatate...!!!!!
Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine!
Daca veti declara instantei de judecata ca nu sunteti credincios,juramantul cerut de lege va fi urmatorul:''Jur pe onoare si constiinta ca voi spune adevarul si numai adevarul"",fara a pune mana pe Biblie.
Multumesc pentru raspuns si promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul de a jura in instanta ca martor Geo_MVG Geo_MVG Ce se intampla daca in cazul in care sunt chemat in Instanta ca martor nu doresc sa jur cu mana pe Biblie? Nu ma refer aici ca as vrea sa mint ci doar ca nu ... (vezi toată discuția)
Juramantul religios in fata instantei ContSters201858 ContSters201858 Am o intrebare,deoarece inca nu traim intr-un stat teocratic ci unul laic,daca un martor este invitat sa puna mana pe biblie si sa rosteasca juramantul ... (vezi toată discuția)
Martor mincinos CEOFIOFI CEOFIOFI Intrun concfict cu lovire exista un martor mincinos pana in prezent la politie si chiar la confruntarea de la politie cu cei inplicati si martor. In ... (vezi toată discuția)