avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot afla daca politia mi-a retinut permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot afla daca politia mi-a retinut permisul?


Astazi am fost oprit de un echipaj de politie(siguranta si incredere), domnii nu sau prezentat nu sau legitimat, mi-au spus doar ca am facut un viraj pe linie dubla continua( marcaj neexistent, semn de circulatie nu), mi-au cer actele nu le-am dat, am dat datele din buletin si am fost verificat, mi-a zis ca imi ia permisul pe 60 de zile ca imi da si amenda, sa astept comunicarea acasa si sa ma duc sa predau permisul, nu mi sa dat si nu am semnat si nici nu au facut nici un proces vb nimic, asta a fost tot dupa care mi-au dat talonul masini si au plecat, este posibil sa-mi fi retinut permisul, cum pot afla, pt ca dc da, treb sa fac contestatie, dc astept comunicarea nu este bine pt ca eu am resedinta in alta parte si nu o sa intru in posesia comunicarii niciodata, ce ma sfatuiti sa fac.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:33, 18 Ianuarie 2012
O sanctiune contraventionala se constata de un agent in cadrul unui proces verbal de contraventie.
Dvs. puteti face contestatie impotriva acelui PV in termen de 15 zile de la data primirii lui.
Deocamdata, deoarece nu exista proces-verbal, nu exista dovada sanctionarii, deci nu aveti ce contesta.
Acel PV va trebui sa va fie comunicat in termen de 30 de zile de la data intocmirii lui.
Asteptati sa-l primiti la adresa din buletin, si apoi puteti inainta plangere contraventionala in termen de 15 zile, la care atasati PV in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis incalcare linie continua irinavasiliu irinavasiliu In ziua de 3.04.2010, deplasandu-ma in afara unei localitati din imprejurimile Bacaului, (eu fiind din Neamt), am intalnit o coloana de 4 masini, in fata ... (vezi toată discuția)
Agent circulație Puyan Puyan În urma cu cateva zile conduceam autoturismul pe drum public si la ieșirea dintr-o localitate pe lângă mine a trecut un echipaj de poliție . Am trecut ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv erwin29 erwin29 Intr-o intersectie foarte cunoscuta, s-a anulat banda de decelerare pentru viraj stanga, de mai bine de o luna, insa marcajul cu linie dubla continua, arata ... (vezi toată discuția)