avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis incalcare linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis incalcare linie continua

In ziua de 3.04.2010, deplasandu-ma in afara unei localitati din imprejurimile Bacaului, (eu fiind din Neamt), am intalnit o coloana de 4 masini, in fata careia era o masina a Politiei, care se deplasa cu cca.45 km/ora. Am executat o depasire a 2 dintre ele, m-am repliat, apoi am intrat in depasirea primelor doua masini din coloana, intrand in depasire intr-o zona cu marcaj cu linie intrerupta, insa - la revenire- incepuse deja marcaj cu linie dubla, una continua si una discontinua. Echipajul m-a oprit si mi-au suspendat permisul 30 de zile, 4 puncte penalizare si 240 lei amenda. Am obiectat la completarea PV , ei au spus ca merg sa verifice la locul respectiv, au sustinut ca sunt vinovata...toata faza a durat vreo jumatate de ora, insa eu nu am vrut sa-i "ajut la colecta de Pasti"; la sfarsit, nu am semnat PV. Mi-au eliberat o dovada pentru 15 zile si mi-au spus ca o sa primesc PV prin posta in termen de 15-30 de zile. Eram insotita de sotul meu si cei doi copii.
Intrebarea mea este, sunt vinovata? Sa contest PV? Daca da, cum sa procedez, sa merg la Politia Bacau sa solicit copia PV sau sa astept sa-l primesc prin Posta? Pot plati amenda fara sa am PV?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:08, 6 Aprilie 2010
asteptati sa vina copia de PV si o puteti contesta in termen de 15 zile de la data postei, daca dvs considerati ca sunteti nevinovata. conteaza daca pe sensul dvs de mers, banda discontinua era prima
fara serie, nr al PV-ului, nu puteti plati.

Ultima modificare: Luni, 5 Aprilie 2010
ContSters79003, utilizator
Multumesc! Da, linia discontinua era prima pe sensul meu de mers. Am seria si nr. PV pe dovada de circulatie provizorie. Insa, mai pot plati maine, 50%, daca data intocmirii a fost 3.04.?
Am facut fotografii ale locului respectiv, se pot folosi ca probe la o contestatie? Marturia sotului meu ar fi acceptata de instanta?
nu trebuie sa platiti acum. daca nu se admite plangerea, primiti comunicarea acasa si 48 de la data postei inca platiti jumatate.
daca doriti dvs sa platiti, maine ina platiti 50%
sotul a si fost martor, nu are cum sa nu i se accepte declaratia. pozele facute de dvs , nu sunt acceptate
Puteti plati 1/2 din amenda in 48 ore,urmand sa vi se restituie amenda achitata,in cazul admiterii contestatiei.
Pentru a dovedi contestatia trebuie sa aveti alt martor care nu se afla in grad de rudenie cu dvs.
Pe de alta parte,verificati procesul verbal daca este corect completat,la sosirea acestuia la domiciliu,sub aspectele de nulitate prev.de art.16-17 din OG nr.2/2001.
Contestatia se formuleaza in termen de 15 zile de la sosirea acasa a procesului verbal.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost sancționat pentru că aș fi depășit coloana în cu totul alt loc decât am făcut-o. nu am semnat pv și vreau să îl contest, ce șanse am? Radvasilemarian Radvasilemarian Din cauza unui accident pe a2 toate autoturismele am fost redirectionati pe dn ...in timp ce ma deplasam in coloana a 3 a masina din fata mea sa defectat si a ... (vezi toată discuția)
Accidente în intersecție nedirijată, provocate de o altă mașină decât a mea. cu toate că șoferul acesteia și-a recunoscut vina mi-a fost reținut permisul, ce pot face? Ariciu 84 Ariciu 84 Eu conduc o mașina pe drum principal ,in spatele mașinii mele un tir .Dupa mine o coloana de mașini.In intersecție nedirijata cu linie discontinua ... (vezi toată discuția)
Incepere depasire pe linie discontinua, fara obiectii. goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am inceput o depasire pe linie discontinua pe care am fost nevoit sa o finalizez pe linia continua, insa fix in mijlocul depasirii ... (vezi toată discuția)