avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cec fara acoperire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cec fara acoperire

Am lasat o fila CEC unei societati comerciale,necompletata,doar cu semnatura ,iar societatea respectiva,dupa o anumita perioada ,a luat fila,a bagat-o in banca ,completand suma care a dorit-o.Pentru o datorie de 700 lei,au completat fila cec cu suma de 23.600 lei.Acum sunt cercetata de catre politie.Ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 09:31, 19 Ianuarie 2012
"Lasarea filelor CEC drept garantie este o practica des întâlnita în actele de comert, o asemenea practica nu atrage însa raspunderea penala a autorului.Oricum, din probele administrate în cauza nu rezulta ca inculpatul a actionat cu forma de vinovatie specifica infractiunii de înselaciune, în nici un moment al desfasurarii pretins infractionale nu si-a manifestat intentia frauduloasa de a pagubi partile civile, prin emiterea filelor CEC semnate si stampilate.Pe cale de consecinta, pentru motivele expuse, faptelor lipsindu-le unul din elementele constitutive ale infractiunii de înselaciune, instanta va dispune achitarea inculpatului.În baza art. 346 alin. 2 Cod procedura penala, inculpatul va fi obligat la plata despagubirilor civile catre partea civila SC „N. Com” SRL, iar în baza art. 192 alin. 1 lit. c Cod procedura penala la plata cheltuielilor judiciare catre stat."

[ link extern ] /
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene de prescriptie dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, care sunt termenele de prescriptie in noul cod penal si cum se aplica acestea. Pentru o infractiune savarsita in anul 2008 ( inselaciune) si dosarul a ... (vezi toată discuția)
Fila cec kordo kordo buna. an anul trecut am avut colaborare comerciala cu o firma de materii prime de la care am cumparat materiale de constructii . la inceput am facut contract ... (vezi toată discuția)
Fila cec ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.As dori daca se poate un raspuns:acum mai bine de un 1 an am trimis marfa la un client care in schimbul ei a trimis o fila cec in alb doar semnata ... (vezi toată discuția)