avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract furnizare balast
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract furnizare balast

societatea la care lucrez a incheiat un contract de furnizare balast pe care dorim sa-l reziliem din motive economice, in sensul ca nu ne mai este rentabil. In contract sunt trecute doar aceste clauze. As dori sa stiu daca este posibil sa invoc art. 11.2 fara a atrage dupa mine penalitati sau daune interese cerute din partea beneficiarului?
va multumesc!

11.1. In cazul neexecutarii obligatiilor asumate prin prezentul contract de catre una dintre parti, contractul se considera rezolvit de plin drept, iar partea prejudiciata are dreptul de a pretinde plata de daune interese, cu excetia situatiilor prezentate in contract cand contractul se reziliaza de drept fara indepliniea altor formalitati si fara interventia instantei.
11.2. In cazul in care contractul incheiat intre Proprietar si Beneficiar este reziliat/inceteaza indiferent de motivul rezilierii/incetarii, prezentul contract va fi denuntat in mod automat de catre Beneficiar. In aceasta situatie, Furnizorul va fi indreptatit sa primeasca numai valoarea sumelor aferente obligatiilor executate pana la momentul denuntarii. Plata acestor sume catre Furnizor se va face numai dupa ce Benenficiarul va primi la randul sau plata corespunzatoare din partea Proprietarului.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Ilie DUMITRU , Avocat 19:22, 19 Noiembrie 2008
Fata de cele doua clauze contractuale numai benefciarul ar putea denunta unilateral contractul, situatie cdare este expres reglementata si in privinta lichidarii wsumelor privind obligatiile executate/ Ar trebui notificat beneficiarul despre aceasta intentie dindu-i-se de inteles ca doriti sa considerati contractul reziliat de plin drept incepind cu o anumita data din mortive economice pentru a nu da nastere la posibilitatea solicitarii de despagubiri.
multumesc pentru sfat
va doresc o zi buna!
a notifica pertenerul contractual ca doresti sa consideri contractul reziliat DE DREPT, e ca si cum ai dori sa spui cuiva ca vrei sa il sinucizi...
mult succes in cariera!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract servicii inainte de termen vlahone vlahone Buna ziua, Am un contract pe persoana fizica cu un furnizor de aprovizionare apa care are prevazuta durata contractuala de un an si este specificat ca nu ... (vezi toată discuția)
Referitor clauza in contract economic trandafirro trandafirro Ce se intampla daca este mentionat intr-un contract economic de executii lucrari frig. ( Prevederile art 1538 Codul Civil) RTICOLUL 11. PENALITĂŢI SI ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contract abonament telefonie ContSters159316 ContSters159316 [b] stimati colegi, am urmatoarea situatie :\ persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim ... (vezi toată discuția)