avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stare de necesitate vs stare de nevoie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stare de necesitate vs stare de nevoie

In NCC la violenta viciu de consimtamant art. 1218 arata : contractul incheiat de o parte aflata in stare de necesitate poate fi anulat decat daca cealalta parte a profitat de aceasta imprejurare

iar la leziune ca viciu de consimtamant art.1221 : exista leziune cand una ditnre parti, profitand de starea de nevoie.......... stipuleaza in favoarea sa ori a unei alte persoane o prestatie de o valoare considerabil mai mare, la data incheierii cntractului, decat valoarea propriei prestatii.

Care e diferenta dintre starea de necesitate si starea de nevoie, pentru a sti cand se aplica dispoziile de la leziune sau cele de la violenta?

Alte discuții în legătură

Demisie robinzz2 robinzz2 Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vânzare-cumpărare părți sociale. mă ajută faptul că încă nu e înregistrat la registrul comerțului? Ecovoiu Eugenia Ecovoiu Eugenia Un contract de vanzare-cumparare de parti sociale,autentificat la notariat,care inca nu si-a urmat cursul la Registrul Comertului, inca nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Inselaciune la cumpararea unui teren maria85maria maria85maria buna ziua ! Am o nelamurire...am cumparat un teren de 14 ari,cu o suma enorm de mare 5000 euro si am semnat contract de comun acord,fara sa ne anunte ... (vezi toată discuția)