avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti

Buna ziua!
Am primit comunicarea de la Tribunal privnind taxa auto. In comunicare scrie ca s-a decis restituirea sumei cu rata dobanzii pana la plata efectiva si cheltuieli de judecata. Precum si drept de recurs in 15 zile.
In cazul de fata trebuie sa mai astept 15 zile? De unde stiu daca s-a facut recurs?
Sa ma duc cu decizia la finante? Va rog sa ma ajutati cum sa procedez.
Mentionez si faptul ca in comunicare scrie ca cheltuielile de judecata trebuie palatie de administratia financiara a orasului respectiv restituirea taxei de catre Administratia Fondului pentru Mediu.
Cum sa procedez pentru a recupera suma?
Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:58, 19 Ianuarie 2012
Asteptati termenul de 15 zile, veti primi citatie daca s-a facut recurs. Daca nu, investiti sentinta cu formula executorie si adresati-va organului fiscal cu o cerere de restituire a sumei.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Trebuie sa asteptati 15 zile de la comunicarea sentintei. Apoi va trebui sa mergeti la Tribunal la arhiva sa vi se comunice daca s-a declarat recurs, iar daca nu veti putea investi cu formula executorie hotararea. Vi se va comunica tot acolo care este procedura investirii.
Dupa ce veti avea investita hotararea trebuie sa faceti o cerere catre Finante la care sa atasati hotararea in original si copie, extras de cont si copie dupa buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa verific daca s-au depus motivele de recurs? goponel goponel Am avut un proces cu finantele pentru restitiurea taxei de poluare. Procesul a avut loc pe 21 mai la Braila, si am avut castig. Pana la ora aceasta nu am ... (vezi toată discuția)
Incheiere ? magyari magyari Am intentat un proces la inceputul anului 2008. Am castigat in prima instanta ( Tribunal ), dupa care am avut de asteptat peste 6 luni de la data admiterii ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc camelia21 camelia21 Va salut pe toti forumistii! Vreau sa stiu si eu care e procedura de recuperare a unor cheltuieli de judecata acordata in formula executorie si definitiva de ... (vezi toată discuția)