avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Exercitarea cu caracter temporar a unei funcþii publice de conducere vacante

Din ce am inteles ,o persoana din cadrul serviciului (functionar public) a fost numita ca sef de serv. intrerimar ,pe o perioada de 6 luni. Acest interimat a fost detinut de aceeasi persoana de un an de zile (in anul 2011 deoarece nu indeplinea conditiile sa participe la concursul pentru ocuparea postului de sef serviciu). In decembrie s-a organizat concurs si... cu toate ca a avut intrebarile si raspunsurile tot nu a luat examenul. Incepand cu 01.01.2012 pentru interimat am inteles ca PRIMARIA ar fi solicitat si obtinut de la ANFP -o aprobare- fapt pentru care este platit pentru functie cu salariul aferent. Ma intreb si solicit o motivare...Este posibil ?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 17:47, 23 Ianuarie 2012
Persoana respectiva ar putea exercita aceasta functie cate 6 luni in fiecare an daca functia de conducere este vacanta sau chiar 9 luni daca a fost organizat concurs/examen si nu a fost admis niciun candidat.

Legea nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici


ART. 92
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi.
(2) Dacă funcţia publică este vacantă, măsura prevăzută la alin. (1) se dispune de către persoana care are competenţa numirii în funcţia publică, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (2) poate fi prelungită cu maximum 3 luni, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, dacă autoritatea sau instituţia publică a organizat concurs de recrutare sau promovare şi funcţia publică nu a fost ocupată, în condiţiile legii.
acest aspect il cunosc,dar, as vrea sa stiu ce portita exista ca cel numit temporar sa poata fi salarizat cu drepturi depline-respectiv ca sef de serviciu cu salariul si sporul de conducere.
ART. 92 (5) Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care o exercită cu caracter temporar este mai mare, funcţionarul public are dreptul la acest salariu.

LEGE-CADRU nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 25
(1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate care îndeplineşte condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei de conducere şi care nu a fost sancţionată disciplinar, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(2) În mod excepţional, perioada prevăzută la alin. (1) poate fi prelungită cu maximum 6 luni, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel.
(3) În perioada prevăzută la alin. (1) şi (2), persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei de conducere respective.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare functie de sef birou. mira55 mira55 In anul 2009, pentru ocuparea umei functii de sef birou din cadrul primariei, prin lege, nu s-a putut organiza concurs dar functia respectiva a putut fi ... (vezi toată discuția)
Sef serviciu politia locala 1630817274794 1630817274794 In urma unui concurs organizat ,nici un candidat nu a luat examenul .Primarul doreste ca sa-l promoveze (numeasca direct pe unul din cei care au candidat drept ... (vezi toată discuția)