avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Chirie restanta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Chirie restanta

Daca o societate x are spatiul inchiriat, iar aceasta la randul ei il subinchiriaza lui y si constata ca dupa eliberarea spatiului de catre y (ultima societate) aceasta a acumulat restante la intretinere din anii anteriori, cine are raspunderea de plata a debitelor restante x, y sau proprietarul?
Daca x (care a incheiat contractul de inchiriere) este obligat sa achite in numele lui y chiria restanta cum isi va recupera banii si cum este corect sa se emita de catre asociatia de proprietari chitanta ..... am primit de la .....SC x SRL - PLATA IN NUMELE Y?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: safir159 , utilizator 23:13, 26 Octombrie 2008
Asociatia trebuie sa emita chitanta pe numele celui care achita banii.Altfel nu se va putea dovedi cine a facut plata.
Poate fi data in judecata firma care nu a achitat cotele de intretinere de cea care a achitat.

avocat Claudiu Lascoschi
Un prim aspect de care trebuie sa tineti seama, este ce anume se prevede in contractul de inchiriere, anume, cine are obligatia de a achita cotele aferente la intretinere?
In baza acelui contract, veti putea actiona in cunostinta de cauza, respectiv, impotriva chiriasului care nu si-a indeplinit obligatiile prevazute in contractul de inchiriere, respectiv, dupa plata datoriilor de catre dvs., in calitate de proprietar, veti actiona in judecata chiriasul pentru recuperarea debitului achitat de dvs. la asociatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)
Chitanta as. de proprietari Wal99 Wal99 Asociatia de Proprietari refuza sa elibereze chitanta de plata contributiilor la intretinere pe numele firmei. Societatea inchiriaza de la proprietar un garaj ... (vezi toată discuția)
Raspunderea proprietarului cornelia1973 cornelia1973 O societatea comerciala are in proprietate mai multe spatii comerciale situate la parterul blocurilor . Aceste spatii sunt inchiriate catre alte persoane ... (vezi toată discuția)