avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Art.55 litera b,impus
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Art.55 litera b,impus

Buna ziua!La inceputul anului m-i s-a propus un contract,de catre unul din INTERIM-uri,pentru munca in Franta,profesia zugrav.Am ajuns acolo,am lucrat o saptamana pe o diurna de 40 E/zi,dupa care francezul,din lipsa de lucrari,a renuntat la serviciile mele!Problema este ca Societatea care m-a detasat imi impune incetarea contractului de munca cu art 55,litera b si ma obliga sa-mi achit transportul dus-intors!E corect?Va rog sa-mi spuneti ce pot pierde semnand un asemenea acord?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 10:35, 21 Ianuarie 2012
ART. 55
Contractul individual de muncã poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului pãrţilor, la data convenitã de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre pãrţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevãzute de lege.

Daca semnati incetarea CIM cu acordul partilor sau demisie nu veti putea beneficia de somaj.
Si pierdeti si banii de transport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare fabiangy fabiangy prima data Buna ziua ! am o intrebare daca stie cineva ca mai exista legea 53/2003 art.55 litera B incheiere contractul de munca ???[quot]. ... (vezi toată discuția)
Contract de muncă perioadă determinată lia87 lia87 În ce condiții este posibilă desfacerea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată înaintea expirării termenului acestuia? (vezi toată discuția)
Demisie adrian ioan adrian ioan buna ziua ,as dori sa stiu daca imi dau demisia ce consecinte sant. mentionez ca lucrez intr-o firma privata cu contract de munca individual si nu vreau ... (vezi toată discuția)