avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina cu victima

Aseara am incercat sa evit o groapa si am pierdut controlul volanului lovindu-ma cu roata de bordura.Problema este ca pe bordura era un pieton pe care l-am accidentat avind fractura la un picior si cred ca va sta multe zile in spital fiind necesara operatia.
Intrebarea mea este daca RCA ma va ajuta la plata spitalizarii si daca nu reusesc sa ma inteleg cu el ce se va intimpla
la proces in cazul in care dauna stabilita de instanta va fi platita de mine sau de RCA?
Cel mai recent răspuns: martinel , utilizator 11:56, 27 Octombrie 2008
In ce consta ingrijiri medicale,zile de spitalizare sau zile de spitalizare si concediu medical aferent.
„Ingrijirile medicale” se refera la nr de zile in care se vindeca fractura, nu si la nr de zile de incapacitate temporara de munca, de exemplu. Daca fractura se vindeca in doua luni, sa zicem, atata se considera „ingrijiri medicale”, chiar daca sarmanul om a fost incapabil de munca un timp mai indelungat. Nu conteaza cat sta in spital – ar putea sta numai o saptamana, dar fractura se vindeca in timp mai indelungat. Concediul medical, de regula, coincide cu nr de zile necesare pt vindecare.
Mult noroc sa aveti, daca lucrurile stau exact asa cum le-ati descris.
D-le utilizator "Martinel" tineti legatura normala cu victima si daca insista pe despagubiri , nu faceti nici un pas fara sa fiti asistat de avocat.
In cadrul procesului victima se va constitui parte civila iar despagubirile vor fi platite prin polita dvs de asigurare RCA, daca este valida.
In orice caz nu dati inainte bani pentru despagubire victimei, fara sa sa se incheie un act clar de despagubire, pentru ca s-ar putea ca victima sa va mai solicite si alte sume de bani, invocand agravari ale starii de sanatate , asa incat recomandabil este ca aceste despagubiri sa fie platite prin asigurarea RCA dupa stabilirea acestora in cadrul procesului.
In concluzie il sfatuiti pe Martinel sa mearga la proces si atunci va plati Rca dar in acest caz ce se va intimpla co dosarul penal?Ulterior Rca nu ma va da pe mine in judecata ca sa isi recupereze banii?
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2008
brasovean, utilizator
:offtopic:Nu inteleg ce legatura exista intre "martinel" si "brasovean".

Alte discuții în legătură

Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)