avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Preþ traducere pentru poliþia economicã
Discuție deschisă în Traduceri

Preþ traducere pentru poliþia economicã

Am primit o traducere de la politie. As dori sa stiu care este tariful fix dat de lege pt asemenea traduceri, si ce se intampla daca de exemplu, fiind vorba de marturii, se repeta de cate 2 ori la fiecare martor? Paginile ce se repeta difera doar ff putin la semnatura(nimeni nu poate semna de 2 ori exact la fel, putin difera). Cand am intrebat daca trebuie traduse si multiplicate si acelea, mi s-a spus ca da. Care este tariful pt aceste duplicate? Normal eu de citit si confruntat trebuie sa le confrunt daca intradevar sunt identice textele de pe paginile ce se repeta, dar cu cat sa taxez pagina?
De ex. am 62 pag din care 24 sunt repetari a trei marturii. (deci 12 pagini ce s-a tradus efectiv se repeta de inca 2 ori). #-o
Mai demult am tradus pt tribunal. Am taxat cu un pret ca de obicei pt ceilalti clienti, p.f. Mi-au respins factura pt ca nu era corect pretul / pagina. Atunci am vazut un tarif de 33,56 ron/ pag, asta au acceptat. Asta ar fi si pt politie pretul corect? Dar pt duplicate? Va multumesc pt raspuns anticipat
Cel mai recent răspuns: csllngy , utilizator 12:08, 21 Ianuarie 2012
33,56 lei/pagina este pretul corect si pentru Politie.
Ultima modificare a tarifelor s-a facut prin Ordinul. MJLC 772 din 05 martie 2009 - M. Of. nr. 208 - 01.IV.2009
Art. 1. - (1) Tarifele pentru plata interpretilor si traducătorilor autorizati folositi de Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei si Libertătilor Cetătenesti, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Natională Anticoruptie, de organele de urmărire penală, de instantele judecătoresti, de birourile notarilor publici, de avocati si de executori judecătoresti se stabilesc astfel:

a) 23,15 lei/oră sau, după caz, pentru fractiuni de oră, pentru plata interpretilor autorizati pentru efectuarea traducerilor din/în limbi străine în/din limba română;

b) 33,56 lei/pagină format A4; stil Normal Arial; font Arial; dimensiunea font 12; dactilografiată la un rând; un singur spatiu între cuvinte; marginile paginii: 2,5 cm sus - 2,5 cm jos, 2,5 cm stânga - 2,5 cm dreapta.

(2) Tarifele prevăzute la alin. (1) nu includ taxa pe valoarea adăugată. La tarifele prevăzute la alin. (1) se va adăuga taxa pe valoarea adăugată dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor legale în vigoare.

Art. 2. - Tarifele stabilite la art. 1 se vor indexa anual în functie de indicele ratei inflatiei, prognozat pentru anul de executie a serviciilor, comunicat de Comisia Natională de Prognoză.

Acestea fiind spuse, ar trebui intrebat Ministerul de Justitie care a emis ordine pentru reglementarea preturilor doar pentru notarii publici si traducatorii angajati la notariate.

O. MJ 46/06 ianuarie 2011 - M. Of. nr. 133 - 22.II.2011
Tarife pentru traducerile efectuate de către notarii publici sau personalul angajat al acestora, care sunt autorizati ca traducători

1. Pentru persoane fizice:

Traduceri de pe: certificatele de nastere, deces, căsătorie, adeverinte, cazier:

- 10 lei, pentru un exemplar + un exemplar pentru arhivă;

- 5 lei, pentru fiecare exemplar în plus; alte documente:

- 20 lei, pentru fiecare pagină + un exemplar pentru arhivă;

- 10 lei, pentru fiecare pagină în plus.

2. Pentru persoane juridice:

- 25 lei, pentru un exemplar + un exemplar pentru arhivă;

- 10 lei, pentru fiecare pagină în plus.

3. Taxe de urgentă:

- 50% din valoarea tarifelor, pentru traduceri efectuate în 48 de ore si în zilele nelucrătoare;

- 100% din valoarea tarifelor pentru traduceri efectuate în 3-8 ore, în functie de complexitatea actului.

[ link extern ]
Daca nu aveti informatii lamuritoare de la minister, va recomand (eu asa as proceda) sa taxati duplicatele conform principiului folosit la stabilirea pretului pentru notari si angajatii traducatori ai acestora. Cel mult vi se refuza factura, primiti informatii asupra pretului practicat si intocmiti o alta factura.
Spor la lucru!
L.C.
Deci...din 62 pag 38 trad.normala cu 33,56 ron/pag; iar cele 24 pag ce se repeta cu 10 ron/pagina. O sa incerc asa, cel mult mi se va respinge factura, si voi emite alta cu pretul stabilit de ei pt duplicate. Va multumesc frumos pentru rapunsul prompt. Weekend frumos.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarife traduceri ContSters24933 ContSters24933 Am vazut ca a fost la un moment dat acest subiect, dar cum este inchis, postez aici: [b]Ordin nr. 772 din 05/03/2009 [/b] [b]Publicat in Monitorul ... (vezi toată discuția)
Factură traducere cu tariful vechi Irina Baciuc Irina Baciuc Bună ziua! În ianuarie 2021 am efectuat, în regim de urgență, o traducere care a însumat 18 pagini, către Judecătoria Suceava. Am eliberat o factură ... (vezi toată discuția)
Renuntare la legalizarea semnaturii traducatorului de catre notarul public cedeprobleme cedeprobleme Buna ziua, In noul proiect de statut al Notarilor Publici exista vreun amendament/propunere cu privire la renuntarea la legalizarea semnaturii traducatorului ... (vezi toată discuția)