avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces recuperare salarii, firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces recuperare salarii, firma in insolventa

Salut.
Urmeaza sa incep in curand un proces pt recuperarea salariilor neplatite pe ultimele 3 luni, iar la scurt timp dupa aceea firma va incepe procedurile de insolventa. Ce se intampla cu procesul meu atunci? Se suspenda? Continua in paralel? Pot face ceva sa suspend eu procedura de insolventa pt a-mi recupera banii mai repede? Ce pot face efectiv, pt a-mi recupera banii cat mai repede?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 24 Aprilie 2014
Multumesc pentru raspunsuri.
Mai concret situatia e urmatoarea. Administratorul e cetatean strain si deja si-a expus intentia de a pleca din tara in aproximativ o luna. Imi e teama ca va pleca si dus va ramane iar noi vom ramane cu buza umflata. Eu unul nu vad nici un avantaj in faptul ca firma intra in insolventa. Exista totusi vreun avantaj? Administratorul vine la servici cu limuzina de lux personala. Nu cred ca s-a gandit nici o clipa sa o vanda pt a isi achita datoriile. Am vreo posibilitate de a cere executare a averii sale personale? Numai cu banii pe masina ar avea cu ce sa plateasca tot si ii mai si raman de o masina mai mica.

O ultima intrebare pentru acum: am vreun avantaj daca cer eu insolventa inainte sa o declanseze el?

Multumesc pt ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
utilizator_avocatnet, utilizator
Daca ar putea sa-mi mai rapunda cineva pana maine, luni, ar fi minunat, pentru ca, evident, acum nu-mi pot permite un avocat, si nu stiu exact cum sa fac. Multumesc.
Insolventa se poate cere in cazul salariatilor pentru mai mult de sase salarii medii brute pe economie pe salariat....
Multumesc.
Suma asta trebuie o medie pe salariat, indiferent cat salariu are fiecare, sau se calculeaza individual pe salariat, si daca e cineva care nu indeplineste, avand salariul mai mic, nu se aplica?
Spun asta pentru ca daca insumam toate salariile restante si impartim la nr de angajati, ar putea fi valid.
Daca cer eu insolventa, am vreun avantaj?
Suma se calculeaza per salariat .. daca este o suma mai mica decat valoarea totala a sase salarii medii brute pe economie atunci nu se poate depune cerere de insolventa.

Nu exista niciun avantaj al partii care cere insolventa ...

Alte discuții în legătură

Salarii restante achitate din fondul de garantare redguy973 redguy973 Buna seara, Lucrez la firma ROMSTRADE ,firma aflata in insolventa,iar de salariile restante pe lunile septembrie,octombrie si noiembrie intreband la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite LunguTeodor LunguTeodor Am fost concediat in 2012 septembrie.Firma unde am lucrat imi datoreaza salariile pe ultimele 4 luni lucrate. Firma este in insolventa. Am intentat proces si ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa -fond de garantare a salariilor inorog inorog Buna ziua. am urmatoarea problema.Firma in insolventa, de curand s-a ridicat dreptul de administrare a societatii .Actele contabile sunt la DIICOT.Firma de ... (vezi toată discuția)