avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna fortat

Am o intrabare si desi este week-end, sper sa ma puteti ajuta.
Firma la care lucrez face restructurari si sunt pus pe lista de disponibilizati. Datorita negocierilor intre sindicat si conducere pentru ccm pe 2012, care au loc in aceasta perioada, pe aceasta perioada a negocierilor nu au voie sa fac concedieri si ma preseaza sa intru in concediu de odihna (mai am 10 zile neefectuate de anul trecut).
Zile de concediu neefectuate din anul precedent mai au si alti angajati ai firmei dar ne preseaza sa ni le luam doar pe cei care ne disponibilizeaza, la intoarcerea din concediu urmand sa primim preavizul.
Va rog sa-mi spuneti daca sunt obligat sa intru in concediu acum si ce articol din Codul muncii spune acest lucru, eu as prefera ca zilele neefectuate sa mi se plateasca la plecare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 22 Ianuarie 2012
In general concediul neefectuat in anul anterior fie se acorda fizic, fie se plateste, depinde de cum este stipulat in contractul colectiv de munca. Angajatorul trebuie sa stinga cumva aceasta restanta si probabil de aceea va solicita efectuarea concediului de odihna aferent anului 2011.
1. Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

2. In cazul in care nu este efectuat , atunci se va compensa in bani la incetarea c.i.m.

3. Pe perioada de preaviz se poate lua CO.
Asta stiu, insa in situatia de fata, avand in vedere ca oricum plec in maxim o luna din firma, sunt obligat sa accept acest concediu?
Nu sunteti obligata sa acceptati CO ... acesta se acorda in urma unei programari si nu cand doreste angajatorul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat in caz de demisie Roger25 Roger25 Buna ziua, Stiu ca in momentul cand cineva isi da demisia dintr-o firma, si are zile de CO neefectuate, acestea se platesc. Intrebarea mea este: poate ... (vezi toată discuția)
Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)