avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neglijenta in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neglijenta in serviciu

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri,va multumesc anticipat.
Sunt factor postal si am fost reclamata la politie de catre un cetatean ca in anul 2008 nu a primit acasa niste documente care necesitau semanatura de primire.Am fost chemata la politie pentru declaratie si mi s-a adus la cunostinta ca sunt acuzata de neglijenta in serviciu.Am declarat ca am lasat documentele persoanelor care le-am gasit la domiciliu.
Ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi sau raspunsuri,cum sa procedez mai departe,sau de ce pedeapsa sunt pasibila.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:38, 22 Ianuarie 2012
Teoretic ceea ce ati facut dvs. este intradevar neglijenta in serviciu, respectiv indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu care au cauzat o vatamare importanta a intereselor legale a unei persoane.
In cazul dvs., al factorilor postali in general, documentele, corespondenta, se preda destinatarului sau reprezentantului legal al acestuia, nu altor persoane care din rea - vointa pot ascunde corespondenta, o poate distruge, iar dvs. trebuie sa faceti dovada ca le-ati predat destinatarului .... Nu este acasa destinatarul, nu o predati, lasati aviz si sa vina la oficiul postal sa isi ridice corespondenta.
Luati legatura cu un avocat care sa va apere.
Daca ati comis fapta pentru care sunteti acuzata , in conditiile expuse mai sus de distinsul dn.consilier , recomandabil ar fi sa le recunoasteti atat in faza de urmarire penala , cat si in cea de cercetare judecatoreasca pentru a vi se reduce limitele pedepsei cu 1/3 , in cazul aplicarii unei sanctiuni prin detentie si cu 1/4 in cazul sanctiunii cu amendaconform art.320 ind.1 c.pe.pen.
Conform art.249 al.1 c.pen pedeapsa pentru in fractiunea de neglijenta in serviciu se pedepseste cu inchisoarea de la 1 luna la 2 ani sau cu amenda.
Recoamnadabila este de asmenea angajarea unui avocat care diminueze consecintele juridice ale faptei.
In functie de probe , de antecedentele dvs. penale , de atitudinea dvs procesuala , este posibila aplicarea unei pedepse cu amenda ale carei limite sa fie diminuate cu 1/4
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Infractiune postas si membru al familiei ContSters163516 ContSters163516 pentru faptul ca nu s-a comunicat plicul cu decizia de concediere persoanei in cauza si a semnat altcineva din apartament, ce risca 1) membrul familiei care ... (vezi toată discuția)
Amenda rat Roger25 Roger25 Salutare, Mi-a venit in cutia postala un aviz de la posta cum ca am de plata o amenda.. e vorba de un mandat postal. initial nu stiam ce e / de la cine e, ... (vezi toată discuția)