avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda RAT
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda RAT

Salutare,
Mi-a venit in cutia postala un aviz de la posta cum ca am de plata o amenda.. e vorba de un mandat postal. initial nu stiam ce e / de la cine e, cand am mers la posta ulterior, am aflat. Nu am semnat nimic.
Am mers si la regia autonoma, pentru a-mi clarifica situatia, si am vazut procesul verbal la fata locului (intocmit de controlor acum 2 saptamani). Numai ca pe acel proces verbal am constatat niste greseli scrise de organul constatator (o cifra de la CNP gresita, blocul din adresa mea era trecut gresit, si numele mamei gresit).

Cel care mi-a adus avizul, probabil postatul, a cautat scarile de langa scara mea, si asa a dat de scara "corecta" (desi pe PV e bloc F5 in loc de S5), iar postatul vazand ca nu exista S5, a pus avizul la blocul corect, F5, si-a facut treaba mai "bine" sa zicem.
Acum intrebarea e, pentru ca in PV sunt greseli, se poate contesta amenda si sa castig? Datele de acolo nu sunt 100% corecte.
Stiu ca si tatal meu facuse asa odata, pe acelasi motiv (date gresite completate de agent) cand a luat o amenda de la politia rutiera si i s-a anulat amenda.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roger25 , utilizator 20:01, 14 Noiembrie 2012
puteți dar ca să contestați ceva ce nu vi s-a predat ?! Trebuie să semnați undeva și pt ceva : dvs afirmați că ați mers la . . . . dar nu arătați dacă vi s-a înmânat un exemplar ca să vă puteți încadra în interiorul a 15 zile de la primire/luare la cunoștință. Trebuie să-l depuneți în copie tribunalului anexat Contestației.În contestație NU recunoașteți cele ce vă acuză regia, negați absolut totul dar atenție la propria dvs semnătură de pe P.V de sancțiune ori alte detalii și veți câștiga.
deci daca nu am semnat nimic, ce e de facut? o sa-mi tot vina avize de la posta cum ca mi-a venit nu stiu ce mandat postal? si eu refuz sa iau la cunostinta in repetate randuri
ce se va intampla cu amenda aia?
1) dacă NU veți ridica corespondența la primul aviz al Poștei, după 3 zile veți primi al doilea aviz , acesta fiind ultimu.Poșta va aștepta 10 zile de la sosire apoi, va returna corespondența expeditorului cu mențiunea refuzului destinatarului de a-și ridica corespondența.Expeditorul, primind retur corespondența va face un P.V și o va arhiva ca dovadă împotriva dvs la o eventuală contestație.Expeditorul va depune Fiscului local contravenția, iar acesta va trece la executarea dvs, va intra în debitul dvs.La respectivul moment, nu veți putea contesta deoarece ați refuzat ridicarea corespondenței cu P.V de sancționare cu amendă.
2) dacă o veți ridica, aveți posibilitatea ca în interiorul a 15 zile de la primire, să formulați și să depuneți CONTESTAȚIE.
Ca să nu supăr pe nimeni : în opinia mea, dacă vine pe adresa dvs., e în binele dvs s-o ridicați și s-o atacați cu contestație pt deficiențele ce le-ați postat, mai ales că nu ați semnat PV, deci NU dvs sunteți acel contravenient.
deci o ridic de la posta, si semnez, da?
si cum formulez acea contestatie? cui o adresez, cum se procedeaza mai exact?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal de amenda pus in cutia postala prettydaniola prettydaniola Poate fi nerespectarea procedurii de comunicare a unui p.v de amenda motiv de anulare in instanta? Am primit o amendă de la poliția locală sector 2 care a ... (vezi toată discuția)
Caz amenda ratbv Roger25 Roger25 Buna ziua, In cazul in care am luat o amenda in transportul in comun in Brasov, dar constat ca pe plicul care mi-a venit in posta scrie numele meu, si ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionalaƒ impotriva proceselor verbale prin care am fost amendati cu cate 200 ron anon1m123 anon1m123 buna seara! in jurul orei 21:40 am luat amenda eu si iubita mea precum ca intretineam relatii sexuale :)). eram intr-o zona retrasa si mai putin luminata( zona ... (vezi toată discuția)