avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... neprezentare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

neprezentare proces civil

am primit o citatie pentru neplata unei chirii si pe 23 ianuarie ar fi primul termen de judecata. am achitat chiria respectiva prin transfer bancar si am luat ca dovada de la banca extrasul de cont cuprinzand tranzactia. as putea sa platesc taxele de judecata si sa fie inchis procesul de la sine fara ca eu sa ma prezint in fata instantei?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:36, 17 Mai 2013
Trimite-ti o intampinare catre instanta, prin fax la care atasati documentul de plata.

Puteti vorbi de asemenea cu proprietarul sa renunte la actiune.
problema e ca maine e duminica si luni e deja procesul la 8.30. S-ar putea trimite dovezile de plata (a chiriei si a taxelor de judecata) dupa data primei infatisari fara ca pretentiile banesti sa creasca? practic eu nu vreau sa depun dovezi contra fostului proprietar,ci doar sa achit ce s-a cerut.
Pai vorbiti cu proprietarul si daca i-ati platit sumele sa isi retraga cererea.
mariacristina a scris:

problema e ca maine e duminica si luni e deja procesul la 8.30. S-ar putea trimite dovezile de plata (a chiriei si a taxelor de judecata) dupa data primei infatisari fara ca pretentiile banesti sa creasca? practic eu nu vreau sa depun dovezi contra fostului proprietar,ci doar sa achit ce s-a cerut.

va prezentati in instanta cu copie de pe chitanta prin care faceti dovada platii si solicitati instantei de judecata sa constate faptul ca ACTIUNEA A RAMAS FARA OBIECT.....exact asa va adresati judcatorului...el va lua cunostinta de faptul ca dvs ati achitat chiria, iar dosarul va ramane in pronuntare pe ceea ce veti solicita...adica pe faptul ca actiunea a ramas fara obiect....se va pronunta, se va observa ca litigiul s-a finalizat si gata, scapati de acest proces...nu trebuie platita taxa de timbru...acea taxa se plateste in toate cazurile de catre reclamant (cel care v-a chemat in judecata), si nu de catre parat (dvs, cel chemat in judecata)....
ar fi mai bine sa va prezentati, 5 minute in fata instantei...ar fi mai usor asa, deoarece prin fax nu stiu daca va ajunge dovada platii pana la termen si se va da inca un termen...asa, daca va duceti maine acolo, este mult mai usor...faceti asa cum v-am spus si va garantez ca va fi bine ptr dvs....bafta..!!

Alte discuții în legătură

Respingere actiune otto2007 otto2007 Daca paratul ( intr-o actiune promovata de asociatia de proprietari impotriva restantierului) intr-un proces aflat pe rolul instantei in faza procesuala- fond, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am următoarea speță; pot fi chemat in judecata ... gabi1984 gabi1984 Bună ziua, Am următoarea speță: Pot fi chemat in judecata strict pentru achitarea cheltuielilor de judecată? Mentionez ca celuilalt parat i se solicita o ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula un proces ? xyz2009 xyz2009 Buna seara, Am deschis proces contra angajatorului, contest decizia de sanctionare disciplinara, am avut prima infatisare, angajatorul nu s-a prezentat. ... (vezi toată discuția)