avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... neprezentare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

neprezentare proces civil

am primit o citatie pentru neplata unei chirii si pe 23 ianuarie ar fi primul termen de judecata. am achitat chiria respectiva prin transfer bancar si am luat ca dovada de la banca extrasul de cont cuprinzand tranzactia. as putea sa platesc taxele de judecata si sa fie inchis procesul de la sine fara ca eu sa ma prezint in fata instantei?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:36, 17 Mai 2013
deci daca mi s-au cerut si cheltuieli de judecata,acestea ar trebui sa i le platesc fostului proprietar? in citatie scrie ca mi se cere sa platesc chiria si cheltuielile de judecata ocazionate de litigiu.
pai daca litigiul ramane fara obiect, nu veti fi nevoita sa platiti cheltuielile....
mersi mult de ajutor :D
mariacristina a scris:

deci daca mi s-au cerut si cheltuieli de judecata,acestea ar trebui sa i le platesc fostului proprietar? in citatie scrie ca mi se cere sa platesc chiria si cheltuielile de judecata ocazionate de litigiu.

Incazul cand cererea ramane fara "obiect de judecata", instanta o va respinge. "Dreptul subiectiv" trebuie sa fie nascut si sa existe pe toata fazele procesuale; fond, apel si recurs. Incazul ca nu mai exista nu mai are obiect faza procesuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere actiune otto2007 otto2007 Daca paratul ( intr-o actiune promovata de asociatia de proprietari impotriva restantierului) intr-un proces aflat pe rolul instantei in faza procesuala- fond, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am următoarea speță; pot fi chemat in judecata ... gabi1984 gabi1984 Bună ziua, Am următoarea speță: Pot fi chemat in judecata strict pentru achitarea cheltuielilor de judecată? Mentionez ca celuilalt parat i se solicita o ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula un proces ? xyz2009 xyz2009 Buna seara, Am deschis proces contra angajatorului, contest decizia de sanctionare disciplinara, am avut prima infatisare, angajatorul nu s-a prezentat. ... (vezi toată discuția)